У Житомирі затримали чоловіка, котрий незаконно переправляв людей закордон » Новини Житомира
 
 


У Житомирі затримали чоловіка, котрий незаконно переправляв людей закордон

Автор: news_maker від 10-11-2022, 18:50, переглядів: 522


На Житомирщині Служба безпеки України заблокувала канал незаконного переправлення за кордон українських громадян призовного віку. За гроші його організатор пропонував потенційним призовникам приховано виїхати за межі нашої держави під виглядом учасників волонтерського руху.

Вартість таких «послуг» становила від 500 до 1 тис доларів США з клієнта. Сума залежала від терміновості виїзду. Відповідні «замовлення» приймалися лише за повною передоплатою.

Як встановили оперативники спецслужби, організував його місцевий бізнесмен, який гарантував чоловікам призовного віку «путівку до ЄС» під виглядом водіїв міжнародних рейсів.

47-річний житомирянин виготовляв пакет документів через свої родинні зв'язки у одному з місцевих благодійних фондів, який займається транспортуванням з-за кордону медичних вантажів і гуманітарної допомоги для потреб Збройних Сил України. Ці документи фігурант надавав відповідному державному органу для внесення потрібних осіб до державної електронної системи «Шлях».

Статус «водія волонтерського авто» давав можливість ухилянтам безперешкодно перетинати державний кордон України у воєнний час.

Для конспірації злочинних дій, ділок працював лише з перевіреними «клієнтами».

Правоохоронці затримали фігуранта справи «на гарячому» – після передачі пакету документів для перетину держкордону України черговому 21-річному призовнику.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Вивчається документація, вилучена під час слідчих дій у тому числі у офісних приміщеннях благодійного фонду, для встановлення фактичної кількості «ухилянтів». Також перевіряється можлива причетність посадовців Житомирської обласної військової адміністрації до функціонування незаконного «міграційного» каналу.

Фігуранту справи вже повідомлено про підозру за ч.3 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу.

Викриття злочинної схеми проводили співробітники Управління СБ України в Житомирській області спільно зі слідчими ГУНП Житомирщини за процесуального керівництва обласної прокуратури.





Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: