Розбите скло чи дисплей? Як оцінити характер ушкодження? » Новини Житомира
 
 


Розбите скло чи дисплей? Як оцінити характер ушкодження?

Автор: news_maker від 16-11-2022, 19:19, переглядів: 1 736


Будь-яка сучасна людина не уявляє свого життя без смартфона. Тому відразу після покупки новий телефон, як правило, оснащується якісним чохлом і захисним склом. Однак, незважаючи на турботу та гарний захист, може настати той зловісний момент, коли одне невдале падіння на підлогу може призвести до серйозних пошкоджень. Дуже часто в подібних ситуаціях страждає один із найтендітніших елементів смартфона – екран.

Чи можемо ми щось із цим зробити? Чи можна самостійно оцінити масштаби руйнувань? Чи ми повинні негайно надіслати телефон до сервісного центру? На ці запитання спробуємо відповісти зараз.

Три типи ушкодження дисплейних модулів смартфонів



1. Перший випадок – скло пошкоджено, однак тачскрін працює

Скло дисплея - саме так зазвичай називають верхню панель, що захищає дисплей. Воно по всій площі приклеєне до матриці за допомогою спеціального клею OCA. Щоб видалити пошкоджений елемент, використовують спеціальні сепаруючі машини. Установка нового скла здійснюється за допомогою вакуумної установки – Автоклав.

Як відрізнити це пошкодження екрана? Кожен телефон має різну структуру та тип екрану. Наприклад, якщо ваш телефон оснащений дисплеєм Amoled, замінити окремо скло можна без проблем. Це безпечний та недорогий варіант ремонту.

Однак, якщо сенсор не працює або на екрані є плями чи смуги, то єдиний варіант ремонту – заміна всього дисплея. Для смартфонів Моторола шукайте дисплейний модуль тут https://www.aks.ua/uk/catalog/displei-ekrany/brand/motorola.

2. Другий випадок – пошкоджено скло та не працює сенсор

У такім разі замінюється весь дисплей. Єдиним винятком є ​​телефони марки Apple та старші моделі Samsung, Microsoft, Huawei або LG, у яких верхнє скло і є тачскріном

3. Скло ціле, однак дисплей не працює

На жаль, такий екран не врятувати, і в цьому випадку дисплей теж замінюється повністю.

Звичайно ж, найбільш вигідним вважається перший варіант ремонту, тому що вимагає мінімальних вкладень на придбання запчастин. Однак у другому та третьому випадках ремонт можна виконати самостійно, тому що не потрібне спеціальне обладнання, що дозволяє також значно заощадити.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: