У Житомирі відкрився обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів » Новини Житомира
 
 


У Житомирі відкрився обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів

Автор: admin від 31-05-2013, 19:01, переглядів: 4 961

У Житомирі відкрився обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів

Відповідно до соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, Національної стратегії профілактики соціального сирітства на період до 2020 року, важливим напрямком діяльності органів влади є забезпечення надання дітям-інвалідам, дітям з особливими потребами широкого спектру соціальних, освітніх та медичних послуг за місцем проживання та послуг у реабілітаційних установах відповідно до індивідуальних програм реабілітації таких дітей.
З метою отримання дітьми-інвалідами реабілітаційних послуг на Житомирщині діють 6 центрів реабілітації у містах Бердичеві, Коростені, Новограді-Волинському, Житомирі та Коростишівському і Новоград-Волинському районах. За час діяльності цих центрів понад 300 дітей-інвалідів вже отримали реабілітаційні послуги, у 2012 році отримали реабілітаційні послуги 219 дітей-інвалідів, у 2013 році – 136 дітей-інвалідів.
31 травня завдяки підтримці голови обласної державної адміністрації Сергія Рижука та голови обласної ради Йосипа Запаловського, депутатського корпусу у Житомирі відкрився довгоочікуваний, особливо для дітей з інвалідністю та їх батьків, обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів Житомирської обласної ради.
Головним завданням центру є забезпечення своєчасного, безперервного, послідовного та доступного надання дітям з фізичними вадами комплексної реабілітації, куди входять послуги з соціально-побутової, психолого-педагогічної, фізкультурно-спортивної реабілітації.
На урочисте відкриття прибули голова обласної ради Йосип Запаловський, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих, директор департаменту праці та соціального захисту населення Галина Корінна, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Раїса Гула. На свято були запрошені також директори територіальних центрів соціального обслуговування, центрів соціальної реабілітації дітей-інвалідів, інтернатних установ.
Очільник обласної ради у вітальному слові зазначив, що, відкриваючи цей центр, представники влади віддають борг дітям-інвалідам, яких в області 5800 чоловік. „Ми багато робимо і робитимемо й надалі для того, щоб поліпшити соціальний захист населення нашої області, в першу чергу дітей, які потребують особливої уваги”, - підкреслив Йосип Запаловський.
Ярослав Долгих висловив сподівання, що по кількості медичного обладнання в центрі, окрім соціальної, буде присутня й медична складова. „Сьогодні, відкриваючи цей чудовий реабілітаційний заклад, ми робимо невеличкий крок, щоб зробити життя дітей з інвалідністю і їхніх батьків трохи легшим. Ці люди мають відчувати всебічну турботу і підтримку влади”, - зауважив заступник голови облдержадміністрації, висловивши вдячність обласній раді, яка знаходить можливості фінансувати подібні проекти.
На виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Федоровича Януковича в області опрацьовується питання щодо відкриття відділень денного перебування для дітей-інвалідів у Коростишівському районному (на 16 ліжко-місць) та Коростенському міському центрах соціальної реабілітації дітей-інвалідів (на 15 ліжко-місць). Такі денні заклади мають працювати в усіх районах області. Про це сказала директор департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Галина Корінна, висловивши сподівання, що обласний центр реабілітації дітей-інвалідів, що відкривається сьогодні, згодом стане чудовим облаштованим містечком, в якому діти з особливими потребами мають відчути, що вони потрібні суспільству, мають визначити і знайти своє місце, затвердитися в житті і стати щасливими в ньому.
Директор новоствореного закладу Лариса Дорошенко подякувала представникам влади, приватним підприємцям, працівникам центру, завдяки допомозі і підтримці яких стало можливим його відкриття. Водночас вона звернулась із проханням допомогти в подальшій реалізації проекту, адже відкрито лише одне відділення на 20 ліжко-місць і попереду багато роботи
Довідково. Відповідно до розподілу Міністерства фінансів України у 2012 році з державного бюджету на область для обслуговування осіб з обмеженими фізичними можливостями в центрах реабілітації було виділено 4 млн.783,7 тис. грн., в тому числі для обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів - 1 млн. 339,5 тис. грн..
На 2013 рік для обслуговування осіб з обмеженими фізичними можливостями у центрах реабілітації на область виділено 5 млн. 091,02 тис. грн., в тому числі для обласного центру реабілітації - 1млн. 425,7 тис. грн.
В обласному центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів планується відкрити відділення денного догляду для дітей-інвалідів на 11 ліжко-місць.
Прес-служба облдержадміністрації

У Житомирі відкрився обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів

У Житомирі відкрився обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів

У Житомирі відкрився обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів

У Житомирі відкрився обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів

У Житомирі відкрився обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: