У Житомирі вшанували пам’ять жертв Голодоморів » Новини Житомира
 
 


У Житомирі вшанували пам’ять жертв Голодоморів

Автор: news_maker від 26-11-2022, 19:56, переглядів: 778


26 листопада житомиряни вшанували пам’ять заморених українців під час Голодоморів 1921-23, 1932-33, 1946-47 років.

Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання жертв голодоморів, після чого представники Ради християнських церков Житомира і Житомирської області провели панахиду за жертвами Голодомору 1932-1933 років, голодоморів 1921-1923 років та 1946-1947 років в Україні.

Пам’ятаємо жахи радянського тоталітаризму, геноцид українців та мільйони померлих від голоду. Щороку запалюємо цього дня «Свічку пам’яті».

«Це досить символічно. Запалена свічка на підвіконні в пам’ять про жертв тоталітаризму СРСР, — та свічки в оселях українців після обстрілів наших міст спадкоємцем і послідовником того режиму — рф. Але світло — в наших серцях! Це те, що нас різнить від окупанта», — сказав житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Ми пам’ятаємо кожне зерня 33-го, пам’ятаємо кожну жертву Голодомору і сьогоднішньої війни. Завдяки цьому, ми краще за всіх у світі розуміємо справжню натуру тоталітарного режиму росії. І саме тому наш спротив триватиме до повної та беззаперечної Перемоги!» – наголосив голова ОВА Віталій Бунечко.













Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: