На Житомирщині СБУ завершила перевірку монастирів УПЦ московського патріархату » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині СБУ завершила перевірку монастирів УПЦ московського патріархату

Автор: news_maker від 2-12-2022, 20:11, переглядів: 1 438


Служба безпеки України завершила контррозвідувальні (безпекові) заходи на об'єктах Української православної церкви (московського патріархату) на Житомирщині.

Під час безпекових заходів у Свято-Анастасіївському ставропігійному жіночому монастирі та двох Скитах на Житомирщині, виявлено осіб, які перебувають на зв'язку з громадянами рф.

Під час відпрацювання мобільних терміналів, якими вони користуються, у багатьох з них встановлено контакти із абонентами, які перебувають на території російської федерації та республіки білорусь. Наразі ці зв'язки вивчаються співробітниками СБУ.

«Гості» знаходились на території готельних комплексів при церквах і використовували анонімні месенджери для комунікації.

У «спецбібліотеках» церков виявлено велику кількість друкованої літератури «авторства» російських церковних діячів, виготовленої у рф після російського вторгнення в Україну 2014 року та «схваленої» до використання московською патріархією руської православної церкви. Саме ці книжки, за задумом московських попів, повинні бути фундаментом для насадження проросійської ідеології серед людей, які шукають у вірі розради у важких життєвих ситуаціях.

Серед знайденої літератури – примірники із ксенофобськими та антисемітськими висловлюваннями, які «обґрунтовують» меншовартість українського народу та самої України.

Окремі полички – присвячені літературі з так званою монархічною ідеологією, що, як відомо, є однією із скрепів так званого «руського міру».

У СБУ наголошують, що у своїй діяльності дотримуються принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважають право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України.












Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: