Мандрівний фестиваль документального кіно Docudays UA-2022 відбудеться у Житомирі » Новини Житомира
 
 


Мандрівний фестиваль документального кіно Docudays UA-2022 відбудеться у Житомирі

Автор: news_maker від 7-12-2022, 00:47, переглядів: 941


19 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA 8-10 грудня відбудеться у Житомирі. Традиційним організатором фестивалю в регіоні є НУО «Сучасний Формат».

Тема цьогорічного Мандрівного Docudays UA — «Надзвичайний стан» — дуже зрозуміла та близька всім українцям та українкам. Надзвичайний стан — це виняткова ситуація, коли звичне життя та плани на майбутнє поставлені на паузу. А базові життєві потреби й людські права — під постійною загрозою.

У візуальному оформленні присутні смуги, що нагадують заклеєне скотчем вікно. Вони стали своєрідним символом надзвичайного стану та воєнних дій. Але залишається мирний пейзаж за вікном як образ майбутньої перемоги й усіх відкладених планів, до яких обов’язково повернемося.

До програми Мандрівного Docudays UA увійде блок короткометражних стрічок, знятих українськими режисерами й режисерками після початку повномасштабного вторгнення. Також будуть представлені іноземні та українські фільми з програми 19 DOCUDAYS UA, яку команда готувала ще взимку для показів у кінотеатрах мирного Києва.

«Через регулярні відключення електрики ми відмовилися від проведення фестивалю в кінотеатрі, а обрали локацію, де можливо провести покази навіть під час тотального блекауту. Безпека наших глядачів і глядачок — найпріоритетніше завдання, тому ми будемо проводити покази лише за умови відсутності повітряної тривоги, а в Іршанську кінопоказ буде проводитися в укритті, де розташований Bunker HUB», - розповіла координаторка Мандрівного Docudays UA на Житомирщині Оксана Трокоз.

Запрошуємо на покази у Житомирі:

8/12 16:00 «Будинок зі скалок» (пл. Перемоги, 10, бізнес-центр «Імперіал», 2-й поверх)
9/12 16:00 «Фортеця Маріуполь. Орест»
10/12 16:00 «І кожна річка»

Запрошуємо на покази в Іршанську:

10/12 16:00 «Будинок зі скалок» (смт Іршанськ, Bunker HUB, вул. Шевченка 7, укриття Палацу культури та спорту)

За перебігом фестивалю можна слідкувати на facebook-сторінці фестивалю на Житомирщині https://www.facebook.com/DocudaysUA.Zhytomyr.

Категорія: Афіша

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: