У Житомирі вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС » Новини Житомира
 
 


У Житомирі вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Автор: news_maker від 15-12-2022, 20:19, переглядів: 1 308


14 грудня, у Житомирі відбулися заходи до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Квіти до пам’ятних знаків поклали заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський, т.в.о. голови обласної ради Володимир Ширма, секретар Житомирської міської ради Віктор Клімінський, представники установ області та громадськість.

Так, квіти поклали до меморіальної дошки пам’яті першого Міністра Мінчорнобиля України Г.О. Готовчиця, меморіального пам’ятника працівникам органів внутрішніх справ – жертвам Чорнобиля, пам’ятного знака «ЧОРНА БІЛЬ» та до пам’ятного знака «Пожежним, які врятували світ».

Довідково. Житомирщина належить до регіону, який найбільше постраждав від аварії на атомній станції, оскільки значна частина її території, а це: дев’ять північних районів, міста Коростень, Малин опинилися в зоні підвищеного радіоактивного забруднення.

На її теренах проживає близько 223,0 тис. постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС або 19 % від загальної чисельності населення області, у тому числі: 47,8 тис. потерпілих дітей, 216 з яких мають інвалідність, пов’язану з наслідками аварії на ЧАЕС; 6,9 тис. учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.
















Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: