На що варто звернути увагу при виборі одноразових рукавичок?
 
 


На чому акцентувати увагу при виборі одноразових рукавичок?

Автор: news_maker від 25-12-2022, 22:14, переглядів: 802


Питання купівлі необхідних засобів індивідуального захисту для різних сфер виробництва та бізнесу стоїть зараз як ніколи гостро. З різноманіттям представлених на сучасному ринку одноразових рукавичок часом буває складно визначити потрібний варіант, що відповідає конкретним завданням. Вироби розрізняються за товщиною, наявністю всередині опудреності та цільовим призначенням (медичні, промислові, тощо). Крім нітрилових також є й інші види рукавичок, про різницю яких можна прочитати в даній статті.

Матеріал виготовлення



Одним із головних параметрів підбору одноразових рукавичок є матеріал, з якого вони виготовлені. Сучасні виробники пропонують аксесуари з:

1. Латексу, що є натуральним каучуком. Моделі з нього мають високу стійкість до хімічних речовин і протікання, швидко одягаються і забезпечують повну свободу рухів. До того ж вони біорозкладні, тому безпечні для довкілля. Їх часто купують для будівельних робіт та домашнього господарства.
2. Нітрилу, міцного та стійкого до агресивних розчинів та проколів. Сировина здатна витримувати екстремальні температури та має стовідсоткову гіпоалергенність. Засоби з неї широко мають попит в медицині та мережах громадського харчування.
3. Вініла, бюджетного та короткочасного у використанні. Моделі з нього щільні та еластичні, але застосовувати їх краще у роботі з мінімальним ризиком ушкоджень цілісності покриву. В основному їх можна побачити у перукарнях, косметології та ресторанному бізнесі.

Важливий чинник – товщина.



При підборі одноразових рукавичок цей параметр є вкрай важливим і може змінюватись в межах 4-15 мм. Чим вищий показник, тим захисні вироби товщі та  здатні витримати більші навантаження. Товщина засобів, що підходить особисто вам залежить від сфери діяльності та які експлуатаційні характеристики вони повинні мати.

Сфера застосування



Стерильні та нестерильні медичні рукавички (хірургічні та оглядові) створені для максимального захисту лікарів, медсестер та лаборантів від небезпечних захворювань. Для відповідності необхідним стандартам і нормам, аксесуари для медпрацівників повинні відповідати заданим параметрам. Якщо на упаковці такого аксесуара стоїть напис “exam”, можна бути впевненим, що такі вироби підходять для лікувальних цілей. Якщо ж таке слово відсутнє - є припущення, що ЗІЗ промислового класу.

Опудрені та неопудрені варіанти



Порошок для внутрішньої сторони рукавичок виготовляють із кукурудзяного крохмалю, який полегшує надягання виробів на кисті та не подразнює шкіру. Дані варіації популярні у сферах діяльності, де потрібно їх часто міняти. Неопудрені моделі купуються для процесів, де пудра не є обов'язковою.

Розмірний ряд



Від правильно підібраного розміру залежить зручність використання захисних рукавичок. Вироби, які замалі створять некомфортні умови праці. У випадку, коли товар великий – існує можливість попадання на шкіру шкідливих мікроорганізмів та бруду. Відповідний варіант буде зручним і дозволить швидко виконувати різні маневри.

За матеріалами: https://kherson-news.net/blogi/biznes-i-rabota/item/11069-odnorazovi-rukavichki-dlya-biznesu-na-shcho-zvernuti-uvagu-pri-vibori.html

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: