На Житомирщині взяли під варту бердичівлянку і вінничанина, які організували схему незаконного перетину кордону » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині взяли під варту бердичівлянку і вінничанина, які організували схему незаконного перетину кордону

Автор: news_maker від 9-01-2023, 22:48, переглядів: 1 001


Правоохоронці Житомирщини шостого січня затримали бердичівлянку та вінничанина, яких підозрюють в організації схеми незаконного перетину кордону для чоловіків призовного віку. Дев'ятого січня Житомирська обласна прокуратура повідомила, що підозрюваних взяли під варту.

Слідство встановило, що незаконне переправлення через кордон чоловіків призовного віку налагодили 34-річна жителька Бердичева та 42-річний житель Вінницької області, ромської національності.

Начальник відділу міграційної поліції Головного управління Нацполіції у Житомирській області Максим Заярний розповів Суспільному, що за 2000 доларів чоловікам оформлювали шлюб із матерями-одиначками та документи про опікунство.

Шостого січня бердичівлянку та вінничанина затримали. Їм загрожує до восьми років ув'язнення. Правоохоронці підозрюють, що з серпня по грудень вони допомогли виїхати за межі України шістьом чоловікам.

"Жінка підшуковувала матерів-одиначок, а чоловік – майбутніх батьків, на яких оформляли дітей, – розповідає Максим Заярний. – Вони привозили їх до ДРАЦСу, де оформлювали документи. Вибиралися матері соціально незахищені, з низьким достатком. Їм також пропонувалася грошова винагорода. Дітей за кордон не вивозили. Чоловік та жінка допомогли оформити документи про батьківство мешканцю Переяслава на двох дітей, так як у нього одна дитина була своя".

За інформацією прокуратури, внаслідок реалізації такої схеми чоловік, який мав одну рідну дитину, став багатодітним – ще й батьком двох близнят. Заплативши за комплекс послуг 2000 доларів США, він вирушив за кордон, однак був затриманий працівниками міграційної служби, які на кордоні України з Польщею зняли його з потяга.

Наразі обом підозрюваним обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення грошової застави: 53 та 80 тисяч гривень.

Також вирішується питання щодо притягнення до кримінальної відповідальності "багатодітного" чоловіка та матері двох близнят за частиною 3 статті 358 Кримінального кодексу України.








Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: