У Житомирі визначили переможців літературного конкурсу «Відсіч/Діти.Дія друга» » Новини Житомира
 
 


У Житомирі визначили переможців літературного конкурсу «Відсіч/Діти.Дія друга»

Автор: news_maker від 9-01-2023, 23:08, переглядів: 1 008


Без зайвих декорацій і костюмів, без гриму, очі в очі — юні актори розказали історії, які написали автори Літературного марафону «Відсіч/Діти».

06 січня у приміщенні театру вітали переможців Літературного конкурсу «Відсіч/Діти.Дія друга», що пройшов у межах Літературного марафону серед письменників України/Житомирщини «Війна росії проти України. Відсіч.». Юні артисти дитячої театральної майстерні "Драма", дитячої театральної студії "Візаві" та студенти мистецької кафедри університету імені І. Франка провели сценічні читання про те, що зараз є найболючішим.

"Таке мистецтво — надзвичайно потужна річ, вона вибухає всередині. Як обрати переможців серед тих, хто розповідає свою душу, своє серце, свої відчуття? Ми вимушені були обрати переможців, тому що це конкурс. Від себе хочу сказати — це дуже болюче. Я сподіваюся, що у цьому році ми будемо розповідати вірші про щось прекрасне, а не про війну", — Петро Авраменко, режисер дійства, Заслужений артист України.

Для участі у конкурсі надійшло 68 заявок, приймалися твори написані дітьми у трьох категоріях: 7-10 років; 11-14 років; 15-18 років.

У номінації «КАЗКОВА ІСТОРІЯ» перемогу здобули: Крістіна Вербицька, Андрій Сербін, Іванна Ульянецька, Володимир Мадзігон;

У номінації «ПОЕЗІЯ»: Богдан Бойко, Дарина Смиковська, Дар’я Пантус, Софія Недзельська, Марина Контуш, Анна Проботюк, Дарія Григорчук, Катерина Проботюк, Вадим Денисюк, Єлісей Мамонов, Софія Янчук, Владислав Ясінський, Катерина Вдовиченко, Іларія Бондарчук;

У номінації «ОПОВІДАННЯ»: Момотенко Ганна, Анна Комендант, Софія Сидоренко, Ольга Ященко, Софія Михалюк, Вікторія Борецька, Єлизавета Гончаренко, В’ячеслав Тарасов, Мілена Антонюк, Катерина Опанасенко, Іван Рижко, Сабіна Дмуховська, Нікіта Блощинський, Лілія Мороз.




























Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: