У Житомирі відзначили 116-річчя від дня народження Сергія Павловича Корольова » Новини Житомира
 
 


У Житомирі відзначили 116-річчя від дня народження Сергія Павловича Корольова

Автор: news_maker від 13-01-2023, 16:35, переглядів: 919


12 січня, у Житомирі відбулися урочистості з нагоди 116-ї річниці від дня народження видатного вченого і конструктора у галузі ракетобудування й космонавтики, головного конструктора перших ракет-носіїв, штучних супутників Землі, пілотованих космічних кораблів, основоположника практичної космонавтики Сергія Павловича Корольова.

Участь у заходах взяли начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко разом зі своїми заступниками, заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, представники структурних підрозділів Житомирської ОВА, Житомирської міської ради, Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова, громадська діячка Олена Галагуза, депутатка обласної ради Людмила Кицак, жителі міста.

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятника та бюсту Сергію Корольова, а також долучилися до урочистих заходів у Національному музеї космонавтики ім. С.П. Корольова.

«Пишаємось, що маємо такого земляка. російська імперія намагається привласнити таких видатних постатей як Корольов, приватизувати історію. Але він був і назавжди залишатиметься справжнім житомирянином, українцем, надбанням нашої нації», — каже Сергій Сухомлин, житомирський міський голова.

Довідково. Сергій Павлович Корольов народився 12 січня 1907 року в м. Житомирі в родині вчителів. З десятилітнього віку виховувався вітчимом, iнженером-механiком за спеціальністю.

Під його керівництвом створено багато геофізичних і балістичних ракет, запущені перші у світі міжконтинентальна балістична ракета, ракета-носій «Восток» та її модифікації, здійснені польоти космічних кораблів, зокрема, вперше в історії пілотованих людиною та з виходом людини у відкритий космічний простір; створені перші космічні апарати серій «Місяць», «Венера», «Марс», «Зонд», штучні супутники «Електрон», «Блискавка-1»; розроблений проєкт космічного корабля «Союз».

Сергій Корольов виховав численних послідовників – учених та інженерів. У Житомирі засновано стипендії імені С.П. Корольова для студентів вищих навчальних закладів, на його честь названо багато навчальних закладів, міст та вулиць, зокрема Житомирський військовий інститут носить ім’я видатного житомирянина.














Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: