Майже півтори тисячі людей в Житомирі вже пройшли військовий вишкіл у "Центрі готовності цивільних" » Новини Житомира
 
 


Майже півтори тисячі людей в Житомирі вже пройшли військовий вишкіл у "Центрі готовності цивільних"

Автор: news_maker від 30-01-2023, 20:05, переглядів: 2 041


Майже півтори тисячі цивільних у Житомирі отримали теоретичні знання та практичні навички із військової підготовки в умовах бойових дій.

Навчання відбуваються у "Центрі готовності цивільних". Цього тижня тут розпочали новий напрямок, розповів Суспільному координатор проєкту в Житомирі Віталій Кузьмін.

З його слів, нова тема, яку опановують відвідувачі Центру – "Форми та способи інформаційного протиборства під час війни".

"Центр готовності цивільних" був започаткований чотири місяці тому Благодійним фондом Сергія Притули. За цей період військові інструктори та експерти Центру організували понад 60 тренінгів та семінарів.

"Організовуємо навчання для всіх охочих, кому вже є 18 років. І для тих, хто має базові навички із військової справи, і для тих, хто вперше знайомиться з нею. Під час повномасштабної війни з Росією такі знання та вміння, як поводження зі стрілецькою зброєю, основи бойового мистецтва, орієнтування на місцевості, надання першої медичної допомоги дуже потрібні кожному. Не зайвими вони будуть і в мирному житті", – каже Віталій Кузьмін.

У "Центрі готовності цивільних", які, окрім Житомира, діють ще у 16 містах України, навчають за декількома напрямками, каже Віталій Кузьмін. Основний блок – це вогнева підготовка. У ході занять вивчають будову зброї та боєприпасів, правила стрільби, поводження зі зброєю, прийоми метання ручних гранат, способи розвідки цілей, керування вогнем.

За цим напрямком у Центрі провели понад 30 тренінгів та семінарів для більш ніж пів тисячі людей. Учасники пройшли курс навчання за трьома темами: стрілецька справа, мінно-вибухові пристрої і гранатометна справа.

Минулого тижня відбули чергові тренінги зі стрілецької справи. Учасники пройшли всі три рівні занять, тобто освоєння базових теоретичних знань та правил поводження зі зброєю, відпрацювання тактичних прийомів ведення бою та практичні відпрацювання стрільб.

Окрім вогневої підготовки, у Центрі навчають основам тактичної медицини, аеророзвідки, правилам ведення бойових дій у місті, орієнтування на місцевості, основам радіаційно-хімічного захисту, навичкам користування військовим спорядженням.

Долучитися до тренінгів можуть і житомиряни, і жителі області, каже координатор проєкту. Обмежень за професіями немає. Формуються групи по 20 – 25 людей, які попередньо реєструються за тиждень до тренінгів. Заняття безоплатні, але вітається донат, каже Віталій Кузьмін. Усі гроші за навчання у всіх центрах готовності цивільних спрямують на купівлю безпілотного комплексу українського виробництва "SHARK".






Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: