Піч-камін: особливості, конструкція, основні переваги » Новини Житомира
 
 


Піч-камін: особливості, конструкція, основні переваги

Автор: news_maker від 20-02-2023, 11:11, переглядів: 525


Одним із популярних варіантів для обігріву приватного будинку є піч-камін. Вона має високий ККД, відрізняється благородним зовнішнім виглядом та функціональністю, здатна забезпечити теплом приміщення великої площі, може використовуватися для приготування та розігріву їжі, а за рахунок стильного дизайну, відмінно поєднується з домашнім інтер'єром.

Особливості



Що таке піч-камін? Це пристрій, що поєднує функції і переваги звичайної печі і відкритого вогнища. Будь-який простий камін виглядає красиво, але абсолютно не підходить для приготування їжі, на відміну від грубки. Сучасна піч-камін має вогнетривке оглядове скло, що дозволяє насолоджуватися видовищем яскравих мов полум'я або вугілля, що тліє. Замість звичної прямої труби є складний димар у вигляді цілої системи з каналів, що накопичують теплову енергію для опалення будинку. Конструкція може мати зручну духовку, оснащуватись варильною поверхнею, підключатися до автономної системи опалення.

Конструкція



За ефективністю та доступним набором функцій, сучасна піч-камін значно перевершує як звичайні пічки, так і класичні відкриті вогнища. Вона дозволяє безпечно милуватися полум'ям, обігрівати житло, готувати їжу, зручніша у застосуванні, набагато довше зберігає тепло. Пристрій складається з наступних вузлів:

- зовнішній кожух із сталі або чавуну;
- теплообмінник із водяним контуром;
- камера згоряння палива;
- ящик для накопичення золи;
- труба для відведення диму;
- система підведення повітря;
- передні дверцята з оглядовим склом.

Щоб підвищити теплоємність самих габаритних моделей, іншими словами, для уповільнення швидкості їх остигання, великі печі-каміни можуть оснащуватися зовнішнім облицюванням з керамічної термостійкої плитки або вогнетривкої цегли у Львові.

Переваги



Навіщо потрібна піч-камін? Головним її призначенням є обігрів будинку. Пристрій забезпечує швидке та ефективне опалення дачі або заміського котеджу, і навіть через довгий час після згасання продовжує виділяти в кімнату тепло. Гарний зовнішній вигляд і наявність вікна для спостереження за полум'ям роблять його центральним місцем у вітальні, особливо, коли витончене вогнище прикрашене керамікою або кованими елементами. Сучасні пристрої забезпечують економну витрату палива та тривале горіння, перевершують за своїми характеристиками застарілі традиційні печі та каміни. Вони мають значний перелік переваг, куди входять такі плюси:

- великий вибір моделей;
- компактні габарити;
- безпечна конструкція;
- наявність плити чи духовки;
- незначна маса;
- проста експлуатація.

Завдяки відносно невеликій вазі, яка значно менша, ніж у простих печей або камінів, такі пристрої не вимагають обов'язкового укладання посиленого фундаменту. А наявність прозорих дверей дозволяє спостерігати за полум'ям, не ризикуючи влаштувати при цьому пожежу. Як паливо використовуються гранули, дрова, вугілля, торф'яні брикети або газ.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: