На Житомирщині невідомі побили пса і зав'язали у мішок » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині невідомі побили пса і зав'язали у мішок

Автор: news_maker від 9-03-2023, 11:30, переглядів: 446


Жителька села Глибочиця знайшла неподалік власної хати зав'язаний мішок, у якому був побитий пес. Тварина померла – у поліції за заявою зоозахисників проводять перевірку цього випадку.

Жителька Глибочиці Наталія Плотницька розповіла кореспондентам Суспільного Житомир, що другого березня пішла подивитися на свій город, а по дорозі почула собаче скавчання. Неподалік власної хати жінка знайшла зав’язаний мішок, в якому скиглив травмований пес. За словами Наталії, вона побігла додому по ножиці, щоб розрізати мішок.

"Я вже прийшла, розрізала цього мішка, а воно скавчить бідне. На голові були крововиливи. Мішок у крові. Видно, що хтось по голові дав. Він дуже мучився, я його стряхнула з цього мішка – більше боялася, бо не знала, як собака попав у цей мішок", – каже жінка.

Цей випадок Наталія зняла на відео та надіслала своїй невістці, яка розповсюдила його у соціальних мережах.

"І якось так незадовго і хазяйка собаки знайшлася, – говорить Наталія. – Якось вони мали його усипити, щоби він своєю смертю помер, а так виходить, що молотком дали по голові і залишили помирати".

Відео у соцмережах побачили зооволонтери, які відреагували на ситуацію.

"У нас була найважливіша мета: не злочинця знайти, який це зробив, а врятувати собаку. Я почала шукати телефони власників, аби врятувати пса. На жаль, ми дізналися, що трапилося все у четвер (другого березня – ред.), а у п'ятницю (третього березня – ред.) навечір вже лежав труп собаки", – каже зоозахисниця Людмила Охотнікова.

З'ясувалося, що пес на прізвисько Чіп понад 18 років жив на дві родини: спочатку у дітей, а потім у батьків-пенсіонерів Андрощуків. 75-річна Юлія Андрощук розповіла, що спочатку не звернула уваги на те, чи є пес вдома. Задумалася про це, вже коли її про це запитала донька Анна, яка й показала матері фото із соцмереж зі скаліченим Чіпом.

"Коли це побачила, то ми проплакали тоді. У той день ми його шукати не пішли, дід пішов його шукати вже вранці", – каже Юлія.

Дідусь Василь, про якого говорить жінка, на камеру відповідати на питання кореспондентів не захотів. Сказав лише, що свого собаку любив.

"Ми просто не могли б такого зробити, – говорить Юлія Андрощук. – Дивіться, – каже вона, запрошуючи кореспондентів у своє подвір'я, – у нас у дворі он один собака, а в хаті – ще один. І дідусь наш не міг цього зробити. Ми Чіпа дуже любили, він був хороший собачка. Нам подзвонили і сказали: ідіть поховайте собаку. Перший раз дідусь пішов зранку, але Чіпа не знайшов, бо він не знав, де він. Потім він пішов ще раз, знайшов мертвого і захоронив".

Секретар Глибочицької сільської ради Віталій Шпаківський каже, що про цей випадок дізнався із соціальних мереж. До них звернень від жителів не надходило.

"Так, це жахлива ситуація, яка сталася на території нашої громади. Хочу повідомити, що в нас є прийнята програма на 2021-25 роки про забезпечення заходів боротьби із безпритульними тваринами. Програма передбачає врегулювання питань поводження із безпритульними тваринами. Завжди можна звернутися у сільську раду ми можемо ці заходи проплатити: будь-то стерилізація, передача у притулок чи інші питання", – говорить Віталій Шпаківський.

За фактом жорстокого вбивства собаки зооволонтерка Людмила Охотнікова написала заяву до поліції.

"У відділі поліції №1 вказане звернення зареєстровано. За ним проводиться відповідна перевірка – встановлюються обставини вчиненого діяння, а також свідки цієї події", – поінформувала пресофіцерка районного управління поліції Марина Вітвіцька.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: