У Житомирі на світлофори розпочали встановлювати безперебійні блоки живлення » Новини Житомира
 
 


У Житомирі на світлофори розпочали встановлювати безперебійні блоки живлення

Автор: news_maker від 12-03-2023, 23:09, переглядів: 549


Їх розмістять на перехрестях з найбільш інтенсивним рухом транспорту. 10 березня розпочали монтаж першого блоку, повідомляє Суспільне Житомир.

За словами заступника Житомирського міського голови Олександра Шевчука, першим підключають безперебійне живлення світлофора на перехресті проспектів Миру та Незалежності.

"У нас закріплено шість місць – шість світлофорних об’єктів, які плануємо підключити до автономної роботи. На першому світлофорному об’єкті –проспект Миру/проспект Незалежності – сьогодні уже почалися роботи зі встановлення приладу автономного живлення", – каже Олександр Шевчук.

Електромонтер комунального підприємства "Міськсвітло" Валентин Кільченко говорить, що на резервне живлення світлофори перемикатимуться, коли пропадатиме основний канал електропостачання. За відсутності електрики безперебійники забезпечуватимуть роботу світлофорів впродовж п'яти-восьми годин. Вага одного такого безперебійника – 130 кілограмів.

"Все так як з комп’ютерами – ставиться додатковий ящик з акумуляторами для безперебійного живлення. Тобто світло є – світлофор працює в штатному режимі, пропадає світло – переключається на цей резерв. З’явилося світло – він знову переключається у штатний режим і буде далі працювати. По часу – ми будемо десь пів дня працювати, встановлюючи на одному перехресті безперебійне живлення – можливо, більше. Грубо кажучи, шість перехресть – це шість днів роботи", – розповів Валентин Кільченко.

Поки що в місті на перехрестях з інтенсивним рухом працюють регулювальники.

"Патрульна поліція з вчорашнього дня закріплює за кожним світлофорним об’єктом працівника, який в ручному режимі регулює рух. Це перехрестя Жуйка, перехрестя Покровська/Незалежності, перехрестя на Київському шосе біля шляхопроводу та проспект Миру/проспект Незалежності", – поінформував Олександр Шевчук.

"Поліція ж працює – нічого страшного. Дехто не розуміє самі правила регулювання, то я бачу, як поліція показує їм жестами, куди потрібно їхати. Тому, в принципі, не заважає, те, що не працюють світлофори", – каже житомирянин Дмитро.

"Просто треба бути уважним та й все, – говорить водій Микола Рудик. – Водії на дорогах, попри все, поводяться ніби як адекватно".

"Просто треба уважно дивитися, що поробиш. Така ситуація, потрібно терпіти. Зроблять, вони – молодці, працюють, ми все розуміємо", – каже житомирянка Ольга Талько.

За словами Олександра Шевчука, встановити безперебійні блоки живлення на усіх шести критичних перехрестях планують впродовж двох тижнів.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: