У Житомирі відзначили День українського добровольця » Новини Житомира
 
 


У Житомирі відзначили День українського добровольця

Автор: news_maker від 16-03-2023, 22:58, переглядів: 214


14 березня, у Житомирі відзначили День українського добровольця. Участь у меморіальних заходах взяв начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, його заступник Юрій Денисовець, представники Житомирської обласної ради, Житомирської міської ради, військових формувань області, громадськість, духовенство.

Учасники заходу вшанували полеглих героїв-добровольців хвилиною мовчання, а також поклали квіти до пам’ятного знаку «Захисникам України у війні з російським агресором» на майдані Соборному. Також учасники взяли участь у спільній молитві за упокій загиблих захисників України.

«Сьогодні ми вшановуємо справжніх захисників, героїв нашої країни, уособлення нашого вільного духу, щирої самопожертви та відчайдушної відваги – українських добровольців. У найскладніші для нашої Держави часи вони завжди першими стають на її захист. Їхні вчинки та подвиг у боротьбі за Свободу та Незалежність України назавжди залишаться в новітній історії та пам’яті мільйонів українців», — зазначив Віталій Бунечко.

Довідково. Щороку 14 березня в Україні відзначається День українського добровольця. Пам'ятна дата встановлена Верховною Радою України у 2017 році, щоб вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.

Дата 14 березня була обрана не випадково. Саме в цей день у 2014 році на тренувальну базу в Нових Петрівцях з Майдану Незалежності вирушили перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану для формування першого добровольчого батальйону. Чоловіки й жінки самоорганізувалися та вирушили на схід України – на захист нашої держави та її суверенітету.

Загалом у боях 2014–2015 років російсько-української війни на сході України брали участь майже 40 добровольчих батальйонів. Більшість із них згодом перетворилася на військові частини силових структур.

З перших годин повномасштабного російського вторгнення сотні тисяч українців добровільно стали на захист Батьківщини - вступили до лав ЗСУ, територіальної оборони та ведуть країну до перемоги.












Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: