На Житомирщині викрили службовців у заволодінні понад 3 млн грн під час будівництва сільських амбулаторій » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині викрили службовців у заволодінні понад 3 млн грн під час будівництва сільських амбулаторій

Автор: news_maker від 26-03-2023, 12:24, переглядів: 638


24 березня слідчі Слідчого управління ГУНП за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури оголосили підозри у низці кримінальних діянь колишньому директору Департаменту Житомирської облдержадміністрації, керівникові підприємства-підрядника та інженерові з технічного нагляду.

У 2018 році між Департаментом облдержадміністрації та підприємством-підрядником були укладені договори про будівництво амбулаторій з житлом для лікарів у селах Гришківцях та Райгородку. Також для нагляду за якісним та вчасним виконанням робіт угоди про співпрацю були підписані і з уповноваженою за технагляд особою.

Проте під час проміжної перевірки з’ясувалось, що внесені підрядником в офіційні акти відомості про обсяги виконаних робіт значно завищені, як і вартість використаних матеріалів. Відтак це стало підставою для розірвання договору із товариством та відкриттям кримінального провадження.

Як встановили поліцейські за результатами аналізу бухгалтерської документації та призначених і проведених експертних досліджень наявних будівель, підрядник уніс завідомо неправдиву інформацію до офіційних документів, що стало підставою для перерахування бюджетних коштів.

А директор Департаменту та інженер з технічного нагляду проявили службове недбальство, неналежно виконуючи свої службові обов’язки, та не перевірили достовірність наданої інформації. У результаті з держбюджету було надмірно перераховано понад 3 млн 300 тисяч гривень бюджетних коштів.

Наразі підряднику інкримінуються кримінальні діяння, передбачені ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) КК України, а керівникові Департаменту облдержадміністрації та інженеру з технічного нагляду - ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) КК України.

Відповідно до санкцій статей посадовцям загрожує тривале ув’язнення.

Будівництво амбулаторій завершено іншим товариством і наразі вони функціонують.


Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: