У Житомирі всі охочі мали змогу навчатися скандинавській ходьбі » Новини Житомира
 
 


У Житомирі всі охочі мали змогу навчатися скандинавській ходьбі

Автор: news_maker від 31-03-2023, 18:23, переглядів: 220


У Житомирі на Європейській площі пройшла акція "Здорова прогулянка". Всі охочі навчалися скандинавській ходьбі та перевіряли свій стан здоров'я.

Про це Суспільному розповіла організаторка акції Тетяна Мартинчук.

За її словами, скандинавська ходьба – один із найдоступніших видів спорту.

"Скандинавська ходьба покращує кровопостачання, нормалізує дихання. Вона дуже корисна, як для дорослого населення, так і для молоді", – говорить Тетяна Мартинчук.

Перед прогулянкою інструктори розповідали людям, як правильно ходити і користуватися палицями для скандинавської ходьби.

"Є табличка з параметрами. Під кожний зріст підбирається індивідуально палиця. Вона має бути телескопічною, щоб її можна було підігнати під різний зріст", – каже інструкторка зі скандинавської ходьби Віра.

Учасниця акції "Здорова прогулянка" Таїсія скандинавською ходьбою займається рік.

"Вирішила покращити здоров’я. Болі в спині знімає, вага знижується і настрій покращується", – говорить Таїсія.

"Сьогодні ми разом зі студентами долучаємося до "Здорової прогулянки" Адже ми знаємо, що молодь за здоровий спосіб життя. І це круто, що такі акції організовують у нашому місті", – каже учасниця акції Ірина.

На заході працювала медична зона, де учасники "Здорової прогулянки" консультувалися з сімейним лікарем, міряли артеріальний тиск, перевіряли рівень глюкози в крові та вакцинуватися від COVID-19.

"Дуже зручно. Ми з чоловіком лікарі, але не можемо дійти до поліклініки та перевірити цукор. А тут просто гуляли з онуком і перевірили", – говорить житомирянка Наталія.

"Теніс великий уже не тягну. Футбол – приходиться трішки менше бігати. Саме скандинавська ходьба мені допоможе бути на плаву і пригодитися своїй Батьківщині повною мірою", – каже учасник акції Сергій.

Під час прогулянки учасники акції слухали спецвипуск подкасту "Температура нормальна" про те, як підтримувати своє здоров’я щодня.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: