Прикордонники Житомирського загону затримали ворожого агента, який намагався втекти в білорусь » Новини Житомира
 
 


Прикордонники Житомирського загону затримали ворожого агента, який намагався втекти в білорусь

Автор: news_maker від 4-04-2023, 17:53, переглядів: 551


Затриманий збирав інформацію про військові та фортифікаційні об’єкти та намагався вдавати іншу особу.

Підозрілого чоловіка без документів виявили на околиці одного з населених пунктів Житомирщини, неподалік від держрубежу.

Прикордонникам 9 загону імені Січових Стрільців порушник назвався іншою особою. У нього виявили планшет й записник, в які було занесено інформацію про найменування, розташування та приналежність військових частин Сил оборони України, а також іноземна валюта в розмірі 4 тисячі євро.

В подальшому з’ясувалося, що затриманий є фігурантом кримінальних проваджень проти основ національної безпеки України, жителем Житомира. Він намагався незаконно потрапити в білорусь. Тікаючи з країни зрадник попутно збирав інформацію для ворога.

Відносно зловмисника складено процесуальні документи за спробу незаконного перетинання державного кордону та порушення прикордонного режиму. Затриманого передали компетентним органам.

Наразі підозрюваному у державній зраді змінено запобіжний захід з тримання під вартою із внесенням грошової застави – на тримання під вартою.

Нагадаємо, 81-річний житель Житомира співпрацював з ворожою розвідкою ПВК «вагнер». Вистежував місця дислокації підрозділів військовослужбовців, розташування військової техніки ЗСУ, важливих військових об’єктів, що в обласному центрі, позначав на карті, фотографував та передавав ворогу. Для конспірації своєї злочинної діяльності користувався позивним «Снаров».

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: