У Житомирі рятувальники відпрацювали практичні навички з ліквідації аварії на хімічно-небезпечному об’єкті » Новини Житомира
 
 


У Житомирі рятувальники відпрацювали практичні навички з ліквідації аварії на хімічно-небезпечному об’єкті

Автор: news_maker від 9-04-2023, 15:36, переглядів: 197


7 квітня у м. Житомирі проведено тактико-спеціальні навчання на одному з хімічно-небезпечних об’єктів міста. Відповідно до тактичного задуму, внаслідок розгерметизації аміачного ресивера стався витік аміаку на площі близько 100 кв. м. Черговий підприємства негайно повідомив про подію до Служби порятунку “101”. До прибуття рятувальників адміністрація об’єкту приступила до евакуації персоналу у безпечні зони. Також працівники підприємства розпочали роботи по перекачці аміаку в аварійну ємність. Як з’ясувалося, на місці аварії опинилися двоє працівників, які втратили свідомість від вдихання парів аміаку. Рятувальниками у складі ланок газодимозахисної служби було виявлено потерпілих, виведено на свіже повітря та передано медикам.

У той же час фахівці ДСНС виявляли та позначали небезпечні для життя і здоров’я зони, а також осаджували хмару аміаку.

Бійці аварійно-рятувального загону спецпризначення наклали на пошкоджений ресивер гумовий бандаж, що запобіг подальшому витоку аміаку.

У ході навчань рятувальники відпрацювали дії з пошуку та порятунку людей, ліквідації витоку та розливу аміаку. Персонал підприємства ще раз перевірив свою готовність до виконання завдань з ліквідації можливої надзвичайної ситуації.

У результаті аварія була ліквідована в найкоротші терміни.

Для ліквідації умовної надзвичайної події було залучено 35 чоловік особового складу, 9 одиниць техніки та персонал підприємства.

Особовий склад пожежно-рятувальних підрозділів області постійно проводить подібні навчання на найбільш небезпечних підприємствах для вдосконалення практичних дій та підвищення кваліфікації у проведенні рятувальних та інших невідкладних робіт.














Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: