Медичні заклади Житомирщини отримали 8 нових автомобілів від ЮНІСЕФ » Новини Житомира
 
 


Медичні заклади Житомирщини отримали 8 нових автомобілів від ЮНІСЕФ

Автор: news_maker від 9-04-2023, 16:21, переглядів: 239


06 квітня медичні заклади Житомирської області отримали 8 автомобілів від ЮНІСЕФ, які допоможуть медикам відвідувати сім’ї з дітьми у віддалених громадах.

Центри первинної медико-санітарної допомоги Коростишівської, Овруцької, Коростенської, Станишівської, Брусилівської, Городницької, Ємільчинської, Олевської громад стануть ще ближчими до своїх пацієнтів і зможуть надавати послуги навіть у віддалених селах громад.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль також відзначив подяками медичних сестер:

- Марина Дігарева, «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Коростишівської міської ради;
- Тетяна Фесенко-Клус, Амбулаторія загальної практики сімейної медицини Станишівської громади;
- Ірина Яценко, ЦПМСД Коростень;
- Тетяна Андросович, ЦПМСД Овруч;
- Олеся Ільченко, ЦПМСД Краматорськ (перша патронажна медсестра).

Донецька область, а саме Краматорський ЦПМСД стали першими, хто почав впроваджувати універсально-прогресивну модель (УПМ) патронажу в Україні. Завдяки їх досвіду та знанням були навчені медичні працівники Житомирської області у межах реалізації крос-секторального проєкту In Touch Ukraine Foundation за підтримки Дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine. На Житомирщині 15 закладів охорони здоров’я вже надають послугу домашніх візитів до вагітних та родин з дітьми від 0 до 3 років за УПМ патронажу.

Окрім цього, Міністерство охорони здоров’я України разом із UNICEF Ukraine реалізують спільну програму «Турбота з народження вдома», яка передбачає впровадження універсально-прогресивної моделі домашніх візитів для покращення надання медико-соціальної допомоги родинам із дітьми від 0 до 3 років на первинній ланці. Програма домашніх візитів «Турбота з народження вдома» вже впроваджується у пілотному режимі в Донецькій, Житомирській та Кіровоградській областях. У 2023 році вона буде розширена ще на 8 регіонів України: Одеську, Львівську, Полтавську, Дніпропетровську, Вінницьку, Рівненську, Київську області та місто Київ.







Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: