З початку року зареєстровано 5 випадків захворювання на ботулізм серед населення » Новини Житомира
 
 


З початку року зареєстровано 5 випадків захворювання на ботулізм серед населення

Автор: news_maker від 13-04-2023, 19:01, переглядів: 474


Тема захворюваності на ботулізм залишається, на жаль, актуальною для нашої області. З початку 2023 року зареєстровано вже 5 випадків цієї важкої хвороби в Баранівський, Овруцький, Бердичівський, Андрушівський громадах. Про це повідомляє Житомирський ОЦКПХ.

«Причинами ботулізму в 3-х випадках стало вживання м’ясних консервів домашнього приготування, по 1 випадку – овочеві консерви та консервовані гриби, також домашнього виготовлення», – йдеться у повідомленні.

В минулому році через вживання недоброякісних домашніх консервів на лікарняному ліжку з діагнозом ботулізму опинилося 7 мешканців нашої області.

Нагадуємо, що ботулізм – це хвороба, що виникає в результаті отруєння токсинами бактерій ботулізму і характеризується важким ураженням центральної і вегетативної нервової системи.

Причиною ботулізму найчастіше стають продукти домашнього консервування м'яса, риби, рідше — овочів. Потенційно небезпечними є усі консервовані продукти, які були погано вимиті, неправильно/недостатньо термічно оброблені, транспортувались або зберігались не належним чином. Навіть консерви, у яких все гаразд з терміном придатності, виглядом і смаком, можуть бути зараженими: ботулізм не можна визначити за кольором або смаком, мікроорганізм, який спричиняє хворобу, не псує продукти.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: