Малинський рятувальник здобув бронзу на Чемпіонаті України з класичного пауерліфтингу » Новини Житомира
 
 


Малинський рятувальник здобув бронзу на Чемпіонаті України з класичного пауерліфтингу

Автор: news_maker від 13-04-2023, 23:00, переглядів: 1 026


У період з 1 по 12 квітня у Львові проходив Чемпіонат України з класичного пауерліфтингу серед усіх вікових груп та серед студентів закладів вищої освіти. У змаганнях брали участь понад 400 атлетів з 18 областей і міста Києва.

Серед учасників Чемпіонату був і рятувальник з м. Малин Олег Ковальчук, який представляв Житомирську область. У заключний день змагань він виборов бронзову нагороду у випробуваннях серед чоловіків у ваговій категорії до 120 кг. Ця нагорода виявилася справжнім дивом для спортсмена, адже під час змагань він отримав травму та виконував вправу, ігноруючи біль. Спортсмени, які виявилися щаблями вище на п'єдесталі, — запеклі спортивні суперники рятувальника з Житомирщини. Проте він переконаний, що ще не раз буде можливість випередити їх та показати свій кращий результат. Також Олег здобув на змаганнях і мале золото, виконавши вправу жиму лежачи. Крім того, на Чемпіонаті малинський рятувальник виконав норматив Майстра спорту України.

Для довідки! Пауерліфтинг являє собою силове триборство у трьох вправах: присідання, жим лежачи та станова тяга. Спортсмен на змаганнях має три спроби у кожній вправі. Після цього сума трьох кращих підходів у кожній вправі плюсується і таким чином обирається переможець змагань.

Олег Ковальчук займається “залізним” спортом уже 9 років. Конкретно пауерліфтингом — 4. Стільки ж років і виступає на змаганнях. Його кращий у сумі результат триборства становить 825 кг. До речі, такий результат на 5 кг перевищує норматив Майстра спорту міжнародного класу. Однак підтвердити його можливо лише на міжнародних змаганнях. Саме це і є у планах спортсмена. Тому вітаємо нашого рятувальника з гідним результатом та бажаємо нових перемог усюди і у всьому.



Категорія: Спорт

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: