Відбулася п’ятнадцята сесія Житомирської обласної ради шостого скликання » Новини Житомира
 
 


Відбулася п’ятнадцята сесія Житомирської обласної ради шостого скликання

Автор: admin від 12-06-2013, 18:36, переглядів: 1 848

Відбулася п’ятнадцята сесія Житомирської обласної ради шостого скликання

Під головуванням голови обласної ради Йосипа Запаловського 12 червня відбулася п’ятнадцята сесія Житомирської обласної ради шостого скликання. У її роботі брав участь голова обласної державної адміністрації, депутат обласної ради Сергій Рижук.
Депутати розглянули понад 60 питань із різних сфер життєдіяльності області та ухвалили відповідні рішення.
На сесії заслухано звіт постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів. Із інформацією виступив голова постійної комісії, головний лікар обласної клінічної лікарні імені О.Ф.Гербачевського Михайло Борщівський.
Депутати розглянули хід виконання деяких обласних програм, зокрема, Програми розвитку агропромислового комплексу області на 2011-2015 роки; комплексної програми охорони навколишнього природного середовища на 2008-2012 роки; обговорили стан безпеки дорожнього руху на автодорогах області. На сесії затверджено програму розвитку податкової служби області щодо облаштування сервісних центрів обслуговування платників податків; регіональну (комплексну) цільову соціальну Програму забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування на 2013-2017 роки; внесено зміни та доповнення до комплексної Програми соціального захисту інвалідів, ветеранів війни та праці, пенсіонерів та незахищених верств населення на 2013-2017 роки; Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2013 рік та ряду інших.
Ухвалено рішення щодо внесення змін до обласного бюджету на 2013 рік. Депутати розподілили на проведення видатків 5 млн. грн. вільних залишків коштів загального фонду обласного бюджету. Прийнято рішення спрямувати цю суму на виплату заробітної плати працівникам медичної галузі – протитуберкульозним закладам області та новоствореному Центру екстреної медичної допомоги Житомирської обласної ради. 200 тис. грн. вирішено виділити для відкриття літньої зміни у комунальному дитячому закладі оздоровлення і відпочинку «Орлятко» Житомирської області. Депутати ухвалили рішення щодо перерозподілу субвенцій з державного бюджету України, спрямування коштів бюджету розвитку та перерозподілу видатків.
Депутати прийняли рішення – за багаторічну сумлінну працю, значний особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток краю та високий професіоналізм нагородити Почесною відзнакою «За заслуги перед Житомирщиною» заступника голови обласної ради Михайла Чигиря та художнього керівника академічної хорової капели «Орея» КП «Житомирська обласна філармонія імені С.Ріхтера Житомирської обласної ради Олександра Вацека.
На сесії розглянуто питання щодо припинення діяльності Житомирського обласного педагогічного ліцею Житомирської обласної ради та створення на його базі комунального закладу «Житомирська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів «Нова генерація» (рішення сесії обласної ради від 20.12.12 №783). Питання навколо педагогічного ліцею викликало в області чималий соціальний резонанс, а в день роботи сесії до обласної ради прийшли представники педагогічного колективу, учні та батьківська громадськість. З метою збереження профілю навчання в цьому навчальному закладі, який фінансується з обласного бюджету, створення відповідних умов для надання якісних освітніх послуг обдарованій молоді, насамперед із сільської місцевості, на законних підставах (роботу педагогічного ліцею було припинено через суперечності в діючому Бюджетному Кодексі України) депутати прийняли звернення до Верховної Ради України. У зверненні, зокрема, висловлюється прохання до народних депутатів України внести відповідні зміни до статей 89 і 90 Бюджетного Кодексу України, що дасть змогу вирішити проблему педагогічного ліцею.
На сесії також розглянуто ряд питань комунальної власності; надання погоджень на отримання спеціальних дозволів на користування надрами; внесено зміни до рішення обласної ради від 23.03.04 №384 «Про проведення обласного конкурсу серед сільських та селищних рад на кращий санітарний стан та благоустрій території» з урахуванням змін та доповнень; внесено зміни до Положення про Житомирську обласну краєзнавчу премію. Заслухано інформацію про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на попередній сесії обласної ради шостого скликання та про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України Віктора Януковича, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.
У роботі сесії взяли участь: народні депутати України Володимир Литвин, Рустам Раупов, Геннадій Зубко, Юрій Благодир, голови районних рад, керівники райдержадміністрацій, міські голови, директори департаментів, начальники управлінь та служб облдержадміністрації, представники ЗМІ.
Прес-служба обласної ради

Відбулася п’ятнадцята сесія Житомирської обласної ради шостого скликання

Відбулася п’ятнадцята сесія Житомирської обласної ради шостого скликання

Відбулася п’ятнадцята сесія Житомирської обласної ради шостого скликання

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: