До Житомирщини прибув перший евакуаційний потяг з Донецької області » Новини Житомира
 
 


До Житомирщини прибув перший евакуаційний потяг з Донецької області

Автор: news_maker від 19-04-2023, 22:48, переглядів: 188


19 квітня вранці на залізничну станцію Бердичева прибув поїзд із 25 жителями Донеччини, які були змушені покинути свої домівки через посилення бойових дій та загрози безпеці в громадах, де вони жили. Серед них жителі Костянтинівки, Слов’янська, Мар’їнки, Покровська, Бахмута та інших міст Сходу. У більшості були з собою лише найнеобхідніші речі, але вони наповнені надією на краще майбутнє.

Спільно з представниками місцевої влади, рятувальників, медиків та волонтерів, були зокрема бердичівські осередки організації «Карітас» та Товариства Червоного Хреста, для прибулих була надана уся необхідна перша допомога. Крім того, волонтери забезпечили переселенців теплими обідами та медичною допомогою, а з боку держави надано перші виплати для забезпечення першочергових потреб. Також серед переселенців є особи з інвалідністю, які незабаром будуть розміщені в соціальних закладах Бердичівського району.

Зауважимо, що перша хвиля переселенців з Донеччини буде поселена на території Андрушівської громади, де вже підготовлено місця для проживання. Своєю чергою, територіальні громади області вже працюють над облаштуванням прихистків та соціальних гуртожитків, щоб забезпечити всі необхідні умови для комфортного проживання переселенців, серед яких є багато дітей та підлітків.

Українці, втомлені від довгої подорожі та стресу, дякують громадам Житомирщини за теплий прийом та впевнені, що тут, на мирній землі, вони не залишаться наодинці.

Довідково. На Житомирщині створено додатково понад 6100 місць для постійного проживання переселенців. Наразі на території області, нині проживає більш ніж 66 тисяч переселенців з Донеччини, Харківщини, Луганщини, Херсонщини та інших регіонів, що постраждали внаслідок війни.










Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: