Стріляли під час конфліктів: у Житомирському районі у двох чоловіків вилучили зброю » Новини Житомира
 
 


Стріляли під час конфліктів: у Житомирському районі у двох чоловіків вилучили зброю

Автор: news_maker від 21-04-2023, 19:47, переглядів: 136


17 квітня увечері майже одночасно до поліції надійшло два повідомлення про застосування зброї цивільними жителями громад під час раптових суперечок. На щастя, ніхто з людей серйозно не постраждав. В обох випадках поліцейські відкрили кримінальні провадження та вилучили мисливську рушницю та пневматичний пістолет. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Житель с. Левкова Глибочицької громади звернувся із заявою про стрільбу у будинку. 32-річний чоловік розповів, що тесть погрожував йому, вистреливши при цьому із рушниці у підлогу, а потім ударив прикладом.

На місці події працівники слідчо-оперативної групи відділу №1 Житомирського РУП зафіксували усі обставини та вилучили з будинку дві зареєстровані у встановленому порядку рушниці та набої до них. Їх власник, 64-річний пенсіонер, пояснив, що конфлікт виник через давню неприязнь», – йдеться у повідомленні.

У с. Осниках Високівської громади 62-річний місцевий житель, з одного боку, та кілька чоловіків, з іншого, теж не дійшли згоди. Останні тимчасово оселились у селі у зв’язку із виконанням певних робіт, а пенсіонер нібито вимагав у них «вступне». Під час розбірок чоловік, уже перебуваючи з явними ознаками сп’яніння, прийшов до незнайомців із пневматичним пістолетом та кілька разів вистрелив, поціливши в одного з них. На щастя, госпіталізація потерпілому не знадобилась.

За обома фактами нині тривають розслідування: у першому випадку – ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) ККУ, у другому – ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) ККУ.

Водночас поліцейські застерігають: жодні конфлікти не можуть вирішуватись застосуванням зброї. Нехтування встановленими правилами поводження з нею завжди має негативні наслідки, тому будьте свідомими цього та відповідальними і за свою безпеку і оточуючих.


Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: