Попри заборону на житомирських ринках продають штучні квіти » Новини Житомира
 
 


Попри заборону на житомирських ринках продають штучні квіти

Автор: news_maker від 22-04-2023, 17:22, переглядів: 507


Штучні квіти колись були головними прикрасами цвинтарів, тепер же люди все більше надають перевагу живим. На продаж пластикових виробів на ярмарках навіть є заборона, однак людей це не зупиняє, повідомляє СК1.

Вибрати є з чого – на прилавках товар на будь-який смак, ціни різні – від 12 до 80 гривень. Найбільше люди купують квіти середньої вартості.

Штучні квіти – небезпечні для навколишнього середовища. Пластик, з якого вони зроблені, розкладається понад сто років, при цьому виділяє небезпечні для життя людини канцерогени. Однак, це не аргумент для деяких громадян, кажуть – за живими квітами треба догляд, тож легше купити штучні.

Саме утилізація штучних квітів викликає найбільше питань. Найчастіше їх спалюють або вивозять на сміттєзвалище – обидва варіанти небезпечні для людей та довкілля. У Житомирі продаж квітів з пластику регулює Інспекція благоустрою.

Однак, навіть після інспекцій продавці забирають штучні квіти з прилавків лише на деякий час, потім повертають назад.

Купуючи пластикові квіти, ми псуємо екологію та шкодимо іншим людям. Живі рослини виглядають не гірше штучних, однак, шкоди від них немає.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: