Найстарший танцювальний ансамбль Житомира відсвяткував ювілей » Новини Житомира
 
 


Найстарший танцювальний ансамбль Житомира відсвяткував ювілей

Автор: news_maker від 1-05-2023, 19:28, переглядів: 276


У Житомирській обласній філармонії ім. С.Ріхтера відбувся Ювілейний концерт з нагоди 50-річчя Народного художнього колективу, ансамблю спортивного бального танцю «Ритм» Центру творчості дітей і молоді.

«Ансамбль «Ритм» було засновано у 1973 році Юрієм Інгерманом та Євгенією Левант. З того часу ансамбль ні на день свою роботу не припиняв. В мирний час в ансамблі займалося до 350 дітей. Зараз, звичайно, менше, тому що багато хто виїхав закордон. Але ансамбль існує. Створюються нові номери. Ми стараємось, працюємо, беремо участь у всеукраїнських та міжнародних конкурсах і фестивалях. Останнім часом вони проходять онлайн. В мирний час і до коронавірусу ми їздили на конкурси, в тому числі закордон.

Сьогодні у нас ювілейний концерт. Старожили нашого закладу кажуть, що приблизно в ці квітневі дні у 1973 році був створений наш колектив. А ще сьогодні Міжнародний день танцю. Тому ми підготували концерт – 19 номерів, 3 з яких прем’єрні. У нас є дебютанти – діти, які вперше вийшли на сцену. Їм від 5 до 7 років.

На сцені номер «Феєрія», який отримав 5 найвищих нагород на всеукраїнських та міжнародних конкурсах. «Вечорниці» – найулюбленіший номер наших глядачів, візитівка нашого колективу. Я була першою, хто бальну хореографію наклав на українську народну музику. Цей номер також має багато нагород. Саме з ним ми стали переможцями конкурсу в Лондоні, в якому брали участь дистанційно.

«Ритм» – це велика родина, яка рада запросити друзів до себе на концерт і відсвяткувати разом свій ювілей», – розповідає художній керівник Тетяна Мельник.

«Мені 18 років. Я випускниця ансамблю «Ритм» 2021 року. Сьогодні я знову на сцені. Я дуже щаслива і задоволена, що мене запросили виступити. 13 років в «Ритмі» були найкращими у моєму житті. Моє дитинство пройшло на заняттях, тренуваннях. У мене багато друзів. Це більше ніж колектив, це родина. Дякую усім дітям, які продовжують ходити на заняття, незважаючи на війну, незважаючи на пандемію. Адже тут відбуваються неймовірні речі, як на сцені , так і на тренуваннях», – поділилася своїми враженнями Валерія Ахромкіна.













Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: