У Житомирі пластуни відзначили 111-ту річницю з дня першої пластової присяги » Новини Житомира
 
 


У Житомирі пластуни відзначили 111-ту річницю з дня першої пластової присяги

Автор: news_maker від 1-05-2023, 19:37, переглядів: 311


Пласт — це українська скаутська організація, що діє з 1912 року. Метою Пласту є сприяти всебічному, патріотичному вихованню та самовихованню української молоді на засадах християнської моралі.

«У Житомирі ми відзначаємо річницю складання Першої Пластової Присяги традиційним заходом. В програмі церемонія відкриття, квести для пластунів різних вікових категорій, а також ватра. На Новому Бульварі у нас розміщена інформаційна точка, на якій можна дізнатись більше про нашу організацію, поспілкуватися з нами. Також діє ярмарок з домашньою випічкою. Всі кошти від нього будуть спрямовані на наші соціальні проекти», – розповіла голова відокремленого підрозділу молодіжної організації «Пласт» у місті Житомир Віта Маковська

«На відкритті ми співаємо пластовий гімн, молитви. Після того запланований квест на різну тематику: від туризму до практичного пластування. Діти будуть відпрацьовувати розкладання намету, а потім його складання. Вони будуть вчитися в’язати різні таборові споруди. Будуть вчитися орієнтуватись. Дітям будуть видані мапи, за якими вони самостійно прокладатимуть маршрут. Також вони будуть вивчати, засвоювати і повторювати історію Пласту», – пояснив відповідальний за програму для дітей віком від 11 до 18 років Владислав.

«Мені 10 років. В Пласті я 3 роки. Мій друг запросив мене на виставу, яка проводилася Пластом, і мені сподобалося. Тоді мама запропонувала, щоб я пішла в Пласт. Ми робимо майстерки. Влітку їздимо в ліс, живемо в таборі декілька днів. Мені подобається, що у мене тут є друзі, є з ким поговорити. Це весело. Подобаються літні табори. Треба розкласти самим намет і там спати. Ще нам дають відзначки, наприклад, за вмілості. Їх ми нашиваємо на форму. У мене їх багато. Вже немає місця, куди пришивати» – розповіла юна пластунка Варвара.





















Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: