У Житомирі попрощались із найрезультативнішим зенітником України Андрієм Лінійчуком » Новини Житомира
 
 


У Житомирі попрощались із найрезультативнішим зенітником України Андрієм Лінійчуком

Автор: news_maker від 2-05-2023, 20:46, переглядів: 550


У 25 років пішов із життя Андрій Лінійчук – сержант, зенітник, десантник. Родом Герой із села Кириївка, Любарського району, що на Житомирщині.

01 травня з Героєм прощались і у Житомирі. Андрій ще зі шкільних років визначив: після здобуття освіти обов’язково піде до Збройних Сил. Тож одразу по отриманні ступеня «бакалавр» з лісівництва у Поліському університеті, влітку 2020 року підписав контракт із 95-ю бригадою ДШВ.

Патріотизм Героя проявлявся у всьому. Він був справжнім фанатом житомирського футбольного клубу «Полісся» та частиною Ультрас. Друзі проводжали його вогнем.

Повномасштабне вторгнення Андрій Лінійчук зустрів під Горлівкою на позиціях ЗРК «Стріла», у розрахунку якої тоді працював. З того часу побував у найпекельніших точках. Під час запеклих боїв з російськими окупантами Андрій двічі був поранений і щоразу не міг дочекатися, коли закінчиться лікування, щоб повернутися до побратимів.

Андрій Лінійчук став найрезультативнішим зенітником Збройних Сил України. На його рахунку понад десяток ворожих пташок, а також один вертоліт.

Його ім’я навіки вписано і в історію Збройних Сил Великої Британії.

За свої звитяги Андрій Лінійчук отримав чимало нагород, а також став повним кавалером ордену «За мужність». Серце Героя зупинилось 28-го квітня після обстрілу російськими військовими позицій українських бійців. У вічній скорботі батьки, дружина, друзі, рідні та побратими.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: