Влітку для житомирських школярів працюватимуть денні табори » Новини Житомира
 
 


Влітку для житомирських школярів працюватимуть денні табори

Автор: news_maker від 4-05-2023, 21:16, переглядів: 396


З 12 червня у Житомирі планують організувати для дітей денні табори, в числі яких будуть також табори за напрямками – мовні, спортивні, творчі.

Про це в коментарі Суспільному Житомир розповіла перша заступниця директора міського департаменту освіти Світлана Ковтуненко.

За її словами, у кожному з житомирських ліцеїв для учнів початкової ланки працюватимуть чотиригодинні табори, оздоровчу програму яких рекомендувало міністерство освіти та науки. Йдеться про активне чотиригодинне дозвілля без включеного харчування. Водночас, говорить Світлана Ковтуненко у кожному з ліцеїв Житомира з батьками обговорюють можливість роботи шестигодинних таборів, до програми яких харчування буде включене.

"За харчування кожної дитини, яка ходитиме у шестигодинний табір із харчуванням, повинні будуть платити її батьки. Саме тому керівництво житомирських ліцеїв отримало доручення поінформувати батьків про таку можливість. Від того, скільки батьків захочуть, аби їхня дитина відвідувала такий табір, безпосередньо залежатиме і кількість таких таборів. Погодиться 100-200 батьків – організуємо один табір, захочуть більше батьків – відповідно, й таборів таких ми організуємо більше", – каже Світлана Ковтуненко.

Не платитимуть за харчування діти пільгових категорій – на це виділять гроші з міського бюджету. Інформації про те, скільки коштуватиме харчування однієї дитини, поки що немає.

"Зараз меню погоджують у санітарній службі, тому суму, яку потрібно буде платити батькам, ще не порахували, – говорить чиновниця. – Погодять меню – тоді будемо рахувати. Харчування дітей пільгових категорій, визначених законом про оздоровлення, оплачуватиме міська рада. Загалом, у нас є сім тисяч дітей різного віку, які є дітьми пільгових категорій. Зрозуміло, що не всі сім тисяч підуть у табори, адже ці табори ми організовуємо саме для початкової школи".

Якщо чотиригодинні табори планують організувати у кожному ліцеї, то шестигодинні табори з харчуванням облаштують у кількох ліцеях.

"В яких саме – це поки не визначено. Як я й казала, якщо буде мала кількість заявок від батьків, то й таборів таких буде мало. Якщо батьків буде тисяча, то й таборів буде декілька. В сумі кількість дітей в одному таборі має бути такою, щоб за потреби забезпечити одночасне їхнє перебування в укритті. До п'ятого травня у кожному ліцеї будуть спілкуватися з батьками і, я думаю, що десь до 15 травня ми вже визначимося остаточно і почнемо підготовку до організації роботи таборів. Дев'ятого червня ми завершуємо навчальний рік і з 12 червня ми зможемо розпочати саму оздоровчу програму", – каже Світлана Ковтуненко.

Що стосується чотиригодинних таборів, то у їхньому числі будуть також табори з певним ухилом – мовні, творчі, спортивні. До прикладу, мовні табори проводитимуть не лише у початковій ланці, а й для школярів п'ятого та шостого класів. За бажанням долучитися до занять у таких таборах зможуть і старшокласники.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: