Викрали скутер, заховали вдома та розфарбували: у Хорошівській громаді встановили причетність двох юнаків до угону » Новини Житомира
 
 


Викрали скутер, заховали вдома та розфарбували: у Хорошівській громаді встановили причетність двох юнаків до угону

Автор: news_maker від 6-05-2023, 22:53, переглядів: 194


Про зірваний замок на дверях свого будинку 47-річна власниця дізналася від сусідів ще у квітні. Однак жінка була у від’їзді та не змогла одразу ж повернутися. І лише днями, оглянувши оселю, виявила, що з веранди зник її скутер «Suzuki» та звернулася до поліції. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

Поліцейські відділення поліції №4 (смт Хорошів) Житомирського райуправління опитали місцевих жителів, оглянули місце події, провели низку непублічних заходів. У результаті з’ясували, що до викрадення двоколісника можуть бути причетними двоє місцевих школярів.

Хлопців розшукали й вони визнали, що у великодню ніч навідалися до чужого обійстя, господарі якого були відсутні тривалий час. Зірвавши навісного замка з вхідних дверей, витягнули скутер та заховали в закинутому гаражі. Згодом двоколісник перевезли до місця проживання одного з них.

«Коли мати запитала хлопця, звідки двоколісник, той відповів, що власник попросив наглянути за ним під час його відсутності. Жінка дозволила лишити чужий транспортний засіб, лише заборонивши хлопцеві їздити на ньому», – прокоментував начальник відділення поліції №4 Роман Мірошник.

Поліцейські вилучили скутер. Як виявилося, позбавлені можливості покататися, хлопці знайшли іншу розвагу: розмалювали його до непізнаваності.

Нині досудове розслідування триває за ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України. Такі протиправні дії, вчинені групою осіб, караються позбавленням волі на строк від 8 до 8 років. Нагадаємо, що кримінальна відповідальність за подібне кримінальне правопорушення настає з 14 років (ч. 2 ст. 22 КК України).

Водночас поліцейські закликають батьків відповідально ставитися до виховання дітей. Завжди цікавтеся, чим вони займаються, де знаходяться, підтримуйте з ними зв’язок. Не допускайте перебування дітей поза домівкою у темну пору доби. Пам’ятайте, що у пізню пору неповнолітні можуть бути на вулиці лише у супроводі дорослих.

У разі появи у дітей вартісних іграшок, гаджетів, інших цінних речей, завжди цікавтеся їх походженням та перевіряйте законність їх отримання.

Зауважте, у разів вчинення злочину дитиною, яка не досягла віку, з якого настає кримінальна відповідальність, покарання нестимуть батьки (ч. 4 ст. 184 КУпАП).

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: