На Житомирщині за втручання прокуратури державі повернуть 224 га сільгоспугідь вартістю понад 40 млн грн » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині за втручання прокуратури державі повернуть 224 га сільгоспугідь вартістю понад 40 млн грн

Автор: news_maker від 7-05-2023, 23:01, переглядів: 97


Рішенням суду задоволено позов Бердичівської окружної прокуратури. Ним визнано недійсними розпорядження голови Андрушівської міськради, накази Головного управління Держземагенства в області та договори оренди понад 224 га землі, що у Бердичівському районі. Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Також суд скасував усі зазначені правочини і записи про держреєстрацію права оренди на сільгоспугіддя.

Йдеться про те, що на підставі ухвалених рішень і наказів житель Київщини у 2014 році набув право користування сімома земельними ділянками сільгосппризначення вартістю понад 40 млн грн, що на територіях Маломошковецької і Крилівської сільських та Червоненської селищної рад Андрушівського (тепер Бердичівський) району», – йдеться у повідомленні.

Однак прокурори встановили, що таке право набуто з порушенням вимог Земельного кодексу України та Закону України «Про фермерське господарство». Зокрема, в обхід конкурсу, без проведення земельних торгів.

Також одержувач не обґрунтував наявність людських та технічних ресурсів для обробітку великої площі землі. Суперечить чинному законодавству й те, що сім ділянок територіально розташовані у різних місцях і не об’єднані в єдиний масив.

З огляду на виявлені порушення, окружна прокуратура звернулася до суду.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: