У Житомирі підписано тристоронній Меморандум щодо розвитку добровільної пожежної охорони » Новини Житомира
 
 


У Житомирі підписано тристоронній Меморандум щодо розвитку добровільної пожежної охорони

Автор: news_maker від 8-05-2023, 20:32, переглядів: 575


Головним управлінням ДСНС України у Житомирській області продовжується робота щодо створення та функціонування підрозділів добровільної пожежної охорони в об'єднаних територіальних громадах. За статистикою, більшість пожеж виникає саме у сільській місцевості. Іноді рятувальникам доводиться долати до місця виникнення надзвичайної події 30 і більше кілометрів. Тому створення якомога більше таких підрозділів у регіоні зможуть забезпечити належний захист територій та населення від пожеж та інших надзвичайних подій.

З метою залучення громадян до членства в підрозділах добровільної пожежної охорони, які утворюються органами місцевого самоврядування та функціонують у територіальних громадах області, сьогодні голова ОДА Віталій Бунечко, начальник ДСНС Житомирщини Ігор Нікітчук та керівник Громадської спілки «Пожежні-рятувальники України» Ігор Гасек підписали меморандум про співробітництво.

Також зазначений документ передбачає створення належних умов для адаптації осіб, що брали участь у військових діях, шляхом реалізації глибшої співпраці зі сторонами й забезпечення таким чином найкращої координації дій під час реагування на надзвичайні ситуації.

Сторони обговорили алгоритми дій та взаємодію. Були визначені декілька шляхів співробітництва, зокрема організація та проведення спільних зборів, семінарів, конференцій, круглих столів, розроблення та видання навчально-методичної літератури, посібників, збірників тощо.

«Щодня рятувальники ліквідовують наслідки російських ракетних ударів, гасять пожежі та витягують з під завалів поранених людей. Тож допомога та розвиток наших пожежних є одним з найголовніших пріоритетів», — говорить очільник області.

«Спільними зусиллями ми зможемо забезпечити ефективну роботу добровільних пожежних підрозділів, щоб максимально захистити жителів громад Житомирщини», — підкреслив Віталій Бунечко.



Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: