Будівництво садочка, яке реалізує Естонія в Овручі, підходить до завершення » Новини Житомира
 
 


Будівництво садочка, яке реалізує Естонія в Овручі, підходить до завершення

Автор: news_maker від 16-05-2023, 20:39, переглядів: 252


Нещодавно на Житомирщині завершився черговий етап будівництва модульного дитячого садочку в Овручі. Нагадаємо, що міждержавна ініціатива реалізовується в рамках підписаного у вересні 2022-го року тристороннього Меморандуму між Житомирською ОВА, Овруцькою громадою та Естонським центром міжнародного співробітництва (ESTDEV).

За 170 днів естонським виробником модульних будинків Harmet було спроєктовано та збудовано модулі садочка. Згодом, за допомогою українських будівельників зведено фундаменти, допоміжні приміщення та бомбосховища. Важливо відзначити, що ескізний проєкт дитячого садка був виконаний за два місяці замість звичайних шести.

Загалом, садочок буде розрахований на 160 діток та 20 працівників. Завдяки співпраці з Міністерством закордонних справ Естонії, на реалізацію першої черги виділено 2,7 мільйона євро.

Як запевняють естонські фахівці, модульні садочки – це інноваційна форма дитячих закладів, яка з’явилася в останні роки. Основною перевагою таких садків є їх повна адаптивність до теперішніх умов, дотримання усіх інклюзивних й енергоощадних норм та головне, довговічність. Конструкції розраховані щонайменше на 50 років служби.







Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: