Як у Житомирі День вишиванки святкували » Новини Житомира
 
 


Як у Житомирі День вишиванки святкували

Автор: news_maker від 20-05-2023, 13:25, переглядів: 352


18 травня, в Україні та у всьому світі святкують День вишиванки. Вже традиційно з нагоди свята у центрі міста, на вулиці Михайлівській відбуваються майстеркласи для дітей, виставка вишитих робіт майстрів народної творчості, художніх робіт учнів міських мистецьких закладів, виставку жіночих сумок із вишитими елементами від «Школи автентичної вишивки». А ще – ART-HUB «Бібліотека просто неба», аквагрим, години художньої творчості для дітей, флеш-моб у вишиванках.

«Я вважаю, що споконвічні народні традиції - це найважливіше, що є у нас , в українців. Це наша автентика. І ми маємо це не лише підтримувати та впроваджувати, а ще і навчати молодь, майбутнє нації», - говорить Ілона Колодій, начальниця управління культури міської ради.

БО "СпівДія заради дітей" проводить майстерклас з розпису шоперів «Символ щастя, добра, миру, тематичний майстерклас «Вишивана Україна»; майстерклас з розпису чашок «Мої узори» та майстерклас з петриківського розпису на гребінцях.

«Наш проект благодійний, ми надаємо психо-емоційну підтримку діткам під час війни, проводимо майстер класи. В цей день ми об’єднуємо маленьких житомирян, разом малюючи витинані візерунки», - розповідає координатора проекту «СпівДія заради дітей» Ірина Колеснікова.

Заслужена майстриня народної творчості України Оксани Дедюль виготовляє з дітьми український оберіг.

«Сьогодні таке свято, свято вишиванки, я вважаю його дуже душевним, українським. Багато років наші традиції забувалися, пригнічувались, але вишивка - це є пам'ять наших предків, це символізує нашу Украіну-неньку. У своїх роботах дуже хочеться передати дітям наш культурний спадок – вишиванки, рушники, які слугують оберегами для кожного», - говорить пані Оксана.

Житомиряни також одягають вишиваний одяг на роботу або навчання та активно публікують фото у вишиванках в соціальних мережах. Всі охочі фотографуються на Михайлівській біля фотозони «Вишивана моя Україна» у формі карти України.





















Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: