Поліцейські Житомира повернули вкрадений електросамокат власнику » Новини Житомира
 
 


Поліцейські Житомира повернули вкрадений електросамокат власнику

Автор: news_maker від 23-05-2023, 23:17, переглядів: 1 208


Поліцейські Житомира повернули вкрадений електросамокат маленькому власнику. Потерпілі хотіли продати його через одну з платформ для онлайн-оголошень, але натрапили на шахраїв, повідомляє СК1.

«Продавали через OLX. Продали шахраям, які вислали нам фальшиву квитанцію. Під’їхав кур’єр, забрав самокат, фальшива квитанція прийшла на телефон», — розповідає потерпіла.

Після того, як жінка зрозуміла, що гроші за самокат сина їй так і не прийшли – почала телефонувати так званим покупцям. І отримала чесну відповідь.

«Нам відверто говорять про те, що нас обманули, ніяких грошей ми не отримаємо, ми натрапили на шахраїв. Отак відверто. Телефони у них всі були ввімкнені, їх абсолютно нічого не бентежило, вони не боялися», — каже потерпіла.

Потерпіла одразу звернулася до поліції та надала необхідні матеріали для допомоги слідству. Каже, не вірила, що злочинців знайдуть, але правоохоронці викрили схему обману. Шахраями виявилась група уже засуджених злочинців, діяли вони прямо з в’язниці.

Окрім спільників на волі злочинці долучали до справи пересічних людей, які не були обізнані у тому, кому допомагають, а саме кур’єрів чи служби таксі. Шахраї називались військовими, щоб викликати більшу довіру у громадян.

«На даний час я хочу зазначити, що тема військових при вчиненні шахрайств, на підсвідомості у громадянина України. Громадянин України довіряє військовим, тому цей момент використовують злочинці, щоб вчинити шахрайство», — сказав начальник управління карного розшуку ГУНП в Житомирській області Леонід Дяченко.

На злочинців відкрили кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, судовий процес триває. Правоохоронці закликають людей перевіряти інформацію та не довіряти підозрілим особам.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: