У Житомирі відбувся Всеукраїнський літературний фестиваль «Шодуарівська альтанка» » Новини Житомира
 
 


У Житомирі відбувся Всеукраїнський літературний фестиваль «Шодуарівська альтанка»

Автор: news_maker від 29-05-2023, 21:05, переглядів: 208


Фестиваль цього року відбувся уже всьоме. Захід започаткований літературно-мистецьким об’єднанням «Шодуарівська альтанка». Цього року організатори отримали близько 100 заявок на участь у поетичному конкурсі та близько 60 – у прозовому. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

Фестиваль передбачає виступи авторів наживо. Учасники, які перебувають за кордоном, надіслали свої виступи у відеоформаті.

За словами співорганізаторки фестивалю Ларіси Паламарчук, троє учасників, які проживають на окупованій території, надіслали відео своїх виступів для участі у фестивалі.

«Це означає, що українська культура там не зникає, а навпаки розвивається. Жодному ворогу не вдасться її знищити», – каже пані Ларіса.

Організатори прискіпливо ставляться до оригінальності представлених творів. Пані Ларіса розповідає: «На жаль, серед поданих текстів іноді знаходимо плагіат. Важливою умовою участі є представлення нових творів, з якими автор не брав участі в інших конкурсах або не публікував в інтернеті».

За традицією переможці фестивалю стають членами журі наступного року. Таким чином цьогоріч до складу журі приєдналася юна поетеса Єсенія Ковальова.

Співорганізатор фестивалю Вадим Жалюк працює у відділі профілактики злочинності та бездоглядності дітей служби (управління) у справах дітей міської ради. «Література – це моє хобі. Це той ресурс, який підживлює, тримає на плаву», – каже пан Вадим.

За його словами, на учасників чекала насичена програма. Вони відвідали виставу «Ханума» Житомирського обласного українського музично-драматичного театру ім. І. Кочерги та Національний музей космонавтики ім. С.П. Корольова. Адже це візитівка Житомира.

В рамках фестивалю у сквері біля пам’ятника Олегу Ольжичу працював «Вільний мікрофон» для учасників фестивалю. Усі охочі могли послухати виступи літераторів.

Кожен з учасників отримав подарунок на згадку про наше місто та гостинність його мешканців.

Щороку видається альманах, до якого входять твори переможців фестивалю.

Голова Житомирської обласної організації національної спілки письменників України Світлана Штатська (Гресь) уже не вперше у журі фестивалю «Шодуарівська альтанка».

«Щороку з усієї України до нас приїжджають бажаючі показати свою літературну творчість. Подобається відкривати для себе нові імена, бачити тих, хто вже неодноразово бере участь у конкурсі. «Шодуарівська альтанка» – це завжди про спілкування авторів між собою, живе спілкування із членами журі. Я вважаю, що це значна подія для Житомира, тому що з’їжджаються учасники із різних куточків України. Це популяризація нашого міста та української літератури в цілому», – каже пані Світлана.










Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: