На Житомирщину з робочим візитом приїхав радник Президента України Володимир Зубанов » Новини Житомира
 
 


На Житомирщину з робочим візитом приїхав радник Президента України Володимир Зубанов

Автор: admin від 18-06-2013, 19:58, переглядів: 1 535

На Житомирщину з робочим візитом приїхав радник Президента України Володимир Зубанов

У рамках робочого візиту до Житомирщини радник Президента України Віктора Януковича Володимир Зубанов зустрівся із трудовим колективом Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олега Ольжича, трудовим колективом ПАТ «Україна» та викладачами та студентами Житомирського державного університету імені Івана Франка.
Володимир Зубанов презентував перед трудовим колективом та студентами університету загальнонаціональний патріотичний проект «Україна: історія великого народу». Участь у зустрічі брали заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Олександр Никитюк та ректор Житомирського державного університету імені Івана Франка Петро Саух.
Проект «Україна: історія великого народу» презентується за кількома напрямками розвитку та популяризації історії культури українського народу. В рамках проекту видано серії енциклопедичних видань та художніх творів: «Україна: хронологія розвитку», «Україна - Європа: хронологія розвитку», «Україна: від Трипілля до сучасності», «Україна і світ», «Україна: поезія тисячоліть», ведеться робота над серією - «Історія міст і сіл України». Також створені твори мистецтва на основі історичних подій із життя українського народу, які опубліковані у виданні «Історія України у картинах». Проект розвивається й у музичному напрямку – створено балетну постановку Національного академічного театру опери та балету України ім. Т. Шевченка на тему заснування міста Києва під назвою «Володар Борисфену». Авторами усіх видань в рамках цього проекту є фахівці Інституту історії України НАНУ та Інституту археології НАН України.
«Мета науковців та авторів цих серій книг – зацікавити та популяризувати історію України серед кожного громадянина нашої держави», - говорить радник Президента України Володимир Зубанов.
Із викладачами та студентами Житомирського державного університету імені Івана Франка склалася цікава бесіда, адже слухачі підтримали ідеї Володимира Зубанова, висловили свої думки та поставили запитання, які їх найбільше турбували в рамках визначеної тематики.
За переконаннями Володимира Зубанова, історія об`єднає жителів різних регіонів України, адже в регіонах більше спільного, ніж відмінного. Так в кожному місті 90% сімей мають українське коріння. Для об’єднання суспільства варто популяризувати історію об’єктивно та цікаво, розповідати про події, які відбувалися в різних куточках нашої держави, репрезентувати історію українського народу в розрізі світових подій.
«Головні цілі цього проекту - популяризація історії України та формування національної свідомості українців. Без знання історії і культури неможливий крок до подальшого об’єднання держави. Потрібно вирішувати гуманітарні питання на рівні держави, у цьому розвиток нашого майбутнього як нації», - висловив свої переконання Володимир Зубанов.
Загальнонаціональний патріотичний проект «Україна: історія великого народу» вже розвивається в книжкових, художніх, музичних напрямках, у проведенні конференцій, круглих столів тощо. Незабаром в Україні буде створена мережа українських історичних клубів, а у вересні 2013 року планується створення загальнонаціонального Інтернет-порталу, на якому можна буде прочитати в електронному вигляді всі вище перераховані праці.
Представляти проект «Україна: історія великого народу» Володимир Зубанов продовжить 18 червня в місті Коростені.
Прес-служба облдержадміністрації

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: