У Житомирському районі екологи зафіксували незаконну порубку 117 дерев » Новини Житомира
 
 


У Житомирському районі екологи зафіксували незаконну порубку 117 дерев

Автор: news_maker від 5-06-2023, 20:35, переглядів: 34


У квітні на телефон «Гарячої лінії» інспекції надійшло повідомлення щодо незаконної порубки дерев поблизу с.Будичани Житомирського району на землях запасу Чуднівської міської територіальної громади. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«Спеціалісти інспекції виїхали на місце ймовірного правопорушення. В результаті обстеження було зафіксовано факт порубки 117 дерев породи вільха, про що складено відповідні матеріали та скеровано їх до ГУ НП в Житомирській області для вжиття заходів щодо встановлення осіб, котрі здійснили порубку дерев.

Також фахівцями Інспекції здійснено обґрунтований розрахунок розміру шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу внаслідок незаконної порубки дерев на зазначеній території.

Сума збитків склала 1641281,34 грн», – йдеться у повідомленні.

На підставі матеріалів Інспекції правоохоронними органами відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.246 КК України.

Також державними інспекторами проведено розрахунок збитків на суму 518 тис. 292 грн. через незаконну порубку 212 дерев вільха та береза за межами населеного пункту Межирічка на землях запасу Романівської селищної ради.

Матеріали передано до Поліції Житомирської області. За вказаним фактом відкрито кримінальну справу за ч.1 ст.246 КК України.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: