В обласній рада відбулася нарада з питання участі населених пунктів Житомирщини у грантових програмах ЄС » Новини Житомира
 
 


В обласній рада відбулася нарада з питання участі населених пунктів Житомирщини у грантових програмах ЄС

Автор: admin від 19-06-2013, 13:20, переглядів: 1 301

В обласній рада відбулася нарада з питання участі населених пунктів Житомирщини у грантових програмах ЄС

Про підготовку проектів для участі у грантовій програмі «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» та інших програмах Європейського Союзу йшлося під час наради, що відбулася 19 червня під головуванням заступника голови обласної ради Михайла Чигиря. На нараді були присутні директори галузевих департаментів облдержадміністрації, директор Державної бюджетної установи «Житомирський регіональний центр з інвестицій та розвитку» Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Мирослав Кілар, голова Черняхівської райради, представник України в Палаті регіонів конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Наталія Рибак.
Михайло Чигир закликав присутніх активізувати роботу з підготовки грантів, зокрема долучитися до участі у конкурсі проектів для підтримки регіональної політики в Україні. «Участь та перемога у конкурсі дає можливість регіональним та місцевим органам влади отримувати фінансову підтримку для реалізації своїх стратегій розвитку, для вирішення гострих проблем, – наголосив заступник голови обласної ради. – Тільки в рамках цього конкурсу на поточний рік планується виділити 6 мільйонів євро, на наступний – ще до 19 мільйонів».
Михайло Чигир зауважив, що у конкурсі можуть брати участь обласні та районні органи виконавчої влади і місцевого самоврядування та міста з населенням до 50 тисяч жителів. «Враховуючи те, що грантова підтримка для області по одному проекту може складати до 2 мільйонів євро і від обласного рівня державної влади може бути подано до 4 – 2 від обласної ради та 2 від облдержадміністрації, ми своєю працею можемо принести значні кошти для розвитку наших громад та області загалом», – зазначив заступник голови обласної ради.
Про умови конкурсу та правила участі у ньому детально розповів радник голови обласної ради з питань взаємодії з територіальним громадами та органами виконавчої влади Валерій Чудовський. Він зауважив, що наша область тільки починає знайомство з грантовими програмами ЄС, але перші сигнали про потенціал, можливості, ресурси Житомирщини вже є. Це, зокрема, позитивний досвід Новоград-Волинського та Коростенського районів.
На необхідності участі у програмах ЄС, які реалізовуються на умовах співфінансування – на рівні районів: 90%фінансує ЄС та 10% – місцева влада, на рівні області: 80% – ЄС та 20% місцева влада – наголосила і Наталія Рибак. Вона повідомила, що у Черняхівському районі нині попередньо розробляються три проекти.
Директори галузевих департаментів ОДА зацікавилися почутою інформацією, ставили запитання щодо можливих тем проектів. Директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Раїса Гула і директор департаменту агропромислового розвитку Микола Дідківський домовилися щодо консультацій з питань підготовки грантів із Валерієм Чудовським.
За ініціативи Михайла Чигиря учасники наради підтримали створення робочої групи, яка займатиметься вивченням досвіду інших областей і можливостей Житомирщини щодо участі у проектах ЄС і розвитку місцевого самоврядування.
Прес-служба обласної ради

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: