На Житомирщині поліцейські затримали директора лікарні на хабарі » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині поліцейські затримали директора лікарні на хабарі

Автор: news_maker від 28-06-2023, 20:20, переглядів: 81


Посадовець вимагав неправомірну вигоду у розмірі 20% (140 тисяч гривень) від вартості медичного обладнання у постачальника, з яким уклали угоду про закупівлю. Слідчі слідчого управління ГУНП України в області спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань в Житомирській області ДСР НПУ затримали керівника медзакладу під час отримання ним другого траншу у розмірі 80 тисяч гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«У ході слідчих дій встановлено, що користуючись службовим становищем, посадовець попередньо домовився з підприємцем про те, щоб той взяв участь у тендері на закупівлю обладнання. Йшлося про стерилізатор вартістю 560 000 гривень, однак він мав зазначити меншу ціну – 470 000 гривень.

Проте угода не відбулася, натомість директор лікарні запропонував підприємцю укласти прямий договір, передбачений Законом України «Про публічні закупівлі» на період дії правового режиму воєнного стану, та придбати стерилізатор за вищою ціною, а 20% від суми надати йому», – йдеться у повідомленні.

Після таких домовленостей вони уклали угоду. Перший транш, у сумі 60 000 гривень, посадовець отримав 15 червня, а під час передачі другого – його затримали поліцейські.

Нині чоловік підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Посадовцю може загрожувати позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Житомирська обласна прокуратура. Слідчі дії тривають.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: