На Житомирщині депутата селищної ради від забороненої в Україні партії підозрюють у колабораціонізмі » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині депутата селищної ради від забороненої в Україні партії підозрюють у колабораціонізмі

Автор: news_maker від 28-06-2023, 20:23, переглядів: 18


Прокуратура Житомирської області повідомила про підозру депутату селищної ради у поширенні публічних закликів до підтримки рішень та дій держави-агресора (ч. 1 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Колабораційну діяльність інкримінують депутату однієї з селищних рад Житомирського району, свого часу обраного до органу місцевого самоврядування від забороненої в Україні (червень 2022 року) політичної партії.

Будучи членом депутатської комісії з питань прав людини, правопорядку й законності, він сам порушив законодавство щодо національної безпеки України.

Підозрюваний у березні цього року, попри тривале збройне вторгнення рф на територію нашої держави, закликав сельчан підтримати дії і рішення країни-агресора. Зокрема, у приміщенні селищної ради стверджував, що «військова операція рф проводиться з метою наведення порядку в Україні», – йдеться у повідомленні.

Горе-депутат давав «настанови» своїм виборцям: «коли зайдуть росіяни, зустрічайте їх та не здійснюйте їм спротив». Натхненник рашистської ідеології застерігав присутніх, що «скоро прийдуть «наші», понаводять порядки, вас усіх звідси винесуть, тут буду я правити!».

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюють прокурори Житомирської обласної прокуратури. Досудове розслідування – Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: