Екоінспекція проводить дослідження за фактом ймовірного забруднення річки поблизу Довжика » Новини Житомира
 
 


Екоінспекція проводить дослідження за фактом ймовірного забруднення річки поблизу Довжика

Автор: news_maker від 17-07-2023, 22:21, переглядів: 9


13 липня на телефон «гарячої лінії» Інспекції надійшло повідомлення стосовно скиду невідомої рідини білого кольору в лісосмугу з подальшим потраплянням її у р. Довжик (поблизу с. Довжик Житомирського району). Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«З метою встановлення фактів, викладених у зверненні, державні інспектори з охорони навколишнього середовища виїхали на місце та в ході обстеження території виявили поліетиленову трубу з приєднаним пожежним шлангом, з якої періодично відбувається скид води білого кольору з хімічним запахом.

Для встановлення факту ймовірного забруднення річки Довжик інспекторами відібрані зразки проб води в місцях потрапляння скиду у річку та вище і нижче місця скиду.

Додатково відібрані проби ґрунту з земельної ділянки у місці розливу стічних вод на рельєф місцевості», – йдеться у повідомленні.

З метою встановлення власника споруди, з якої відбувається скид рідини, на місце ймовірного порушення було здійснено виклик слідчо-оперативної групи за номером 102.

Наразі відділом інструментально-лабораторного контролю проводяться необхідні дослідження.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: