На Житомирщині понад 130 дерев самовільно зрубано у смузі відводу державної дороги » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині понад 130 дерев самовільно зрубано у смузі відводу державної дороги

Автор: news_maker від 18-07-2023, 12:53, переглядів: 209


Працівники Служби відновлення зафіксували правопорушення на дорозі територіального значення Т-06-08 Малин – Кочерів. Усього знищено 133 кремезні тополі поблизу сіл Краснобірка та Мала Радча. Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області.

«За фактом самовільного знищення зелених насаджень відкрито кримінальне провадження, триває слідство.

Усі насадження, що ростуть біля автошляхів державного значення належать Службі відновлення та розвитку інфраструктури в області, взимку вони захищають дороги від снігових переметів, влітку, створюючи тінь, не дозволяють асфальту перегріватись», – йдеться у повідомленні.

Для того, щоб провести видалення придорожніх насаджень у смугах відводу доріг необхідно мати лісорубний квиток, що видається Службою відновлення.

Крім того, відповідно до Ст. 48 Закону України «Про автомобільні дороги» захист зелених насаджень повинен здійснюватись згідно з природоохоронним законодавством. Не допускається проведення рубки дерев у снігозахисних смугах та у межах смуги відведення автомобільних доріг, які не пов’язані із забезпеченням дорожнього руху відповідно до вимог нормативно-правових актів та виконання робіт з розширення доріг.

Відповідно до Ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), за рубку та реалізацію дерев передбачено штраф для громадян у розмірі від 510 до 1700 грн. з конфіскацією насаджень, а для посадових осіб – від 2550 до 5100 грн.

Звертаємось до користувачів доріг та жителів територіальної громади з проханням повідомляти про факти незаконної рубки дерев у смугах відводу доріг загального користування державного значення Службу відновлення за тел. +380 67 400 6080, або ж телефонувати 102.



Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: