У Житомирі перевірили п'ять укриттів на які надходили скарги » Новини Житомира
 
 


У Житомирі перевірили п'ять укриттів на які надходили скарги

Автор: news_maker від 27-07-2023, 21:59, переглядів: 19


Перша адреса: Гоголівська, 15. Чому? Мали скаргу — зачинені укриття поруч магазину «Садівник». Найближчі найпростіші укриття в ОСББ «Затишок 79». Голова ОСББ — Леокадія Петрівна Млинська. Жінка каже, з двох сторін будинку вийшли разом із завгоспом відкрити укриття після сигналу тривоги. Укриттями скористалися лише мешканці. Серед них і пані Лідія. За її словами у тривогу вона спустилася в укриття разом зі своїм малюком, навіть візочок взяла. Все було відчинено. Голова ОСББ стверджує, до неї особисто ніхто не підходив з перехожих. «Ми не відмовляємо нікому», — говорить. «Є номер телефону, кожен може набрати, якщо є потреба».

Бердичівська, 50. Цю адресу обслуговує КК «Євросервіс+». Голова керуючої компанії Юрій Піньковський. Старша будинку Людмила Миколайчук розповідає: мешканці будинку не проти, аби укриття було відкрите взагалі постійно. Але є старші люди, які закривають. Людмила ділиться досвідом вчорашнього дня: Побачила в інтернеті нашу адресу і пішла відкривати. Написала у будинковий чат: «… вітаю, ми прославилися на весь Житомир».

Ліцей №14 Була скарга на закрите укриття.

В.о. Директора ліцею Сергій Резніков розповідає: «Іван Юхимович, сторож, був на зміні. Відкрив укриття після сигналу тривоги, прийшли 4 мешканці мікрорайону, пробули там годину і пішли. Іван Юхимович — старший чоловік, смартфоном не користується. Так як люди пішли з укриття, вирішив, що вже відбій, пішов з укриття та закрив його». За словами керівництва ліцею, далі, сторож пішов оглядати школу, і коли він був на 3 поверсі, — почув звуки вибухів, почав спускатись. Тим часом, мешканці знову прийшли до підвалу, який ще був закритий. Поки сторож йшов відкривати, люди вже зняли відео та виставили в мережі. Укриття відкрили, люди зайшли. В ліцеї почали службове розслідування.

Тутковського, 14. ОСББ «Лагуна». Теж була скарга на закрите укриття. Голова ОСББ Валерій Гриценко стверджує, укриття відкриваються під час тривоги й натякає, що скаржаться на нібито закрите укриття ті, хто постійно боргує. Й додає, мешканці не хочуть користуватися укриттями, попри те, що їх відкривають за потреби.

Князів Острозьких, 98. За цією адресою укриття не перебуває на обліку. Тож, не було проведено обстеження, комісійного висновку немає. Мешканці самі в одному з під’їздів облаштували місця для сидіння. Однак. Є прийнятий порядок поточного ремонту найпростіших укриттів, який передбачає встановлення дверей з автоматичним замком та поточний ремонт приміщення. На це з місцевого бюджету виділено 5 мільйонів гривень.

Тобто, за бажанням мешканців та у разі позитивного висновку комісії, за цією адресою можна буде облаштувати найпростіше укриття.

Як можна скористатися порядком поточного ремонту найпростіших укриттів: встановити автоматичний замок, полагодити освітлення, облаштувати мережі тощо?

«Перше. Електромеханічний замок має бути в обовʼязковому порядку, аби відкрити укриття в тривогу. Це перше, на що може бути витрачено кошти. В 250 будинках — зроблено заміри. Вже є 20 договорів. По заміні дверей та встановленні електрозамків. Наступного тижня обіцяють перших 4 встановити. Друге — внутрішні мережі. Третє — освітлення. Ось на що можуть піти виділені 5 мільйонів з бюджету міста», — каже Андрій Гуменюк, начальник управління житлового господарства.










Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: