У Житомирі чоловік вигадав неіснуючий борг та вимагав гроші від 22-річного знайомого » Новини Житомира
 
 


У Житомирі чоловік вигадав неіснуючий борг та вимагав гроші від 22-річного знайомого

Автор: news_maker від 3-08-2023, 18:30, переглядів: 148


27-річний житомирянин вигадав неіснуючий борг та вимагав гроші від 22-річного знайомого чоловіка. Відмовити потерпілий не міг, оскільки йому погрожували розправою. 31 липня спецпризначенці КОРД та оперативники регіонального Управління стратегічних розслідувань НПУ затримали чоловіка під час чергової передачі коштів. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Правоохоронці встановили, що протягом місяця чоловік потерпав від простійних погроз та вимагань, з якими телефонував знайомий, вигадавши історію про заборгованість. Окрім цього, як «компенсацію», змушував купувати йому вартісні делікатеси. Перебуваючи під психологічним тиском, при першій зустрічі «боржник» передав 3000 гривень, але на тому справа не завершилась, і в результаті чоловік віддав майже 11 тисяч гривень», – йдеться у повідомленні.

Детективи слідчого управління ГУНП в Житомирській області затримали зловмисника у порядку ст. 208 КПК України. У нього вилучили 5000 тисяч гривень, переданих потерпілим. Затриманому оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 4 ст. 189 (Вимагання) КК України.

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу, поліцейські ініціюють тримання під вартою.

Законодавством вимога передачі чужого майна з погрозою насильства над потерпілим, вчинена в умовах воєнного стану, карається позбавленням волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Житомирська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: