Санкційний список РНБО: як туди потрапляють люди та які наслідки
 
 


Реєстр фізичних осіб під санкціями РНБО

Автор: news_maker від 28-08-2023, 14:53, переглядів: 93


Реєстр фізичних осіб під санкціями РНБО (Рада національної безпеки і оборони) відноситься до списку осіб, які підлягають санкціям в Україні. РНБО є вищим органом держави, який відповідає за прийняття рішень про національну безпеку та оборону країни.

Реєстр фізичних осіб під санкціями РНБО включає інформацію про осіб, які були об'єктом санкційних заходів у зв'язку з порушенням національної безпеки або інших законів України. Цей реєстр санкцій може містити імена, особисті дані, фотографії та іншу інформацію про такі особи. Більше корисної інформації на тему доступне за посиланням: https://youcontrol.com.ua/our_possibility/sanctions/.

Санкційний список РНБО: як туди потрапляють люди та які наслідки



Застосування санкцій є результатом порушень прав, які стосуються держави, зокрема створення реальних або потенційних загроз національним інтересам, суспільству, підтримка тероризму та інші дії, що можуть призвести до експропріації власності або окупації територій держави. Санкції передбачають введення обмежень, переважно економічного характеру. Головним наслідком є неможливість особи здійснювати фінансові операції через блокування її банківських рахунків та обмеження в користуванні іншими активами.

Зазвичай, санкції можуть включати: 

- заморожування активів;
- обмеження участі в діяльності певних секторів економіки; 
- заборону в'їзду до країни;
- заборону на видачу візи та інші обмежувальні заходи. 

Ці санкції можуть бути введені як національними органами, так і у відповідності до міжнародних санкційних режимів.

Крім того, згідно з фінансовим моніторингом, банки та інші фінансові установи зобов'язані встановити високий ризик у відношенні до клієнтів, які знаходяться у санкційних списках РНБО. Тому навіть без блокування банківських операцій стає складним здійснення будь-яких безготівкових розрахунків з особою, яка перебуває під санкціями.

Важливо відзначити, що інформація про реєстр фізичних осіб під санкціями РНБО може змінюватися з часом, оскільки нові особи можуть бути додані або зняті з реєстру в залежності від рішень, прийнятих РНБО та інших компетентних органів.

Як виконати перевірку наявності санкцій та зв'язки з окупантами за допомогою YouControl



У YouControl надається можливість проведення перевірки наявності санкцій та зв'язки українських фізичних осіб з окупантами. Аналітичний сервіс YouControl дозволяє автоматично відслідковувати не тільки фізичних, але і юридичних осіб, що знаходяться у санкційних списках. Достатньо лише зайти на профіль компанії або ввести ПІБ особи в модулі "Перевірка фізосіб", і система швидко надасть вам відповідну інформацію щодо потенційних ризиків.

Фахівці YouControl створили найбільш повний список фізичних і юридичних осіб, що активно співпрацюють з небажаними сторонами, та цю інформацію було включено до складу системи. Завдяки Express-аналізу в YouControl ви тепер зможете миттєво відстежувати зв'язок українського бізнесу з окупантами.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: