З вересня житомирські музичні школи запрацюють в очному режимі » Новини Житомира
 
 


З вересня житомирські музичні школи запрацюють в очному режимі

Автор: news_maker від 30-08-2023, 20:20, переглядів: 8


З вересня житомирські музичні школи запрацюють в очному режимі. У Житомирі перевіряють готовність мистецьких закладів освіти до нового навчального року. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

Найважливіше питання – безпека дітей. У музичній школі імені Святослава Ріхтера мають свій алгоритм дій у разі повітряної небезпеки. Школа свого укриття не має, але можливість забезпечити сховищем вихованців знайшла: заклад уклав договір із установою, що знаходиться поруч, і у разі повітряної тривоги діти та персонал перебуватимуть там в укритті.

«Одночасно в школі займається близько 50-ти учнів. Приміщення сховища, яке для нас виділили, дозволяє помістити таку кількість дітей та персонал. Маємо оновити там ще місця для сидіння. Такі рекомендації надала сьогодні комісія», – говорить Людмила Кочевенко, директорка закладу.

У музичній школі зробили поточний ремонт, закупили комп’ютерну техніку для персоналу. З нового навчального року працюватимуть дві інтерактивні дошки – в класах образотворчого мистецтва та музично-теоретичних дисциплін.

Музичні інструменти не оновлювали, але школі подарували унікальну дерев’яну флейту, аналогів якої немає.

«Такий подарунок зробила Людмила Зубко. Ми вже використовували флейту в музичній програмі нашого народного оркестру. Вона звучала і в сольних номерах», – розповідає Людмила Кочевенко.

На кінець минулого навчального року у школі навчалося 506 дітей. Наразі проходить набір вихованців на новий навчальний рік.

«Ще 30% дітей ми зможемо взяти. Як правило, батьки записують дітей активніше саме упродовж двох перших тижнів вересня», – говорить пані Людмила.

Серед музичних інструментів найпопулярнішими є гітара, фортепіано, ударна установка та ксилофон.

«Ми ж дуже хочемо, щоб діти проявляли ініціативу і йшли в класи баяну, акордеону, скрипки,віолончелі та бандури», – кажуть викладачі.

Минулого навчального року навчання відбувалося у змішаному форматі. У новому році – учні опановуватимуть мистецькі дисципліни очно. Та діти, які перебувають за кордоном, матимуть змогу продовжити навчання онлайн.

Навчальний процес у музичній школі намагаються підлаштувати під освітній процес учнів у закладах загальної середньої освіти.

«Школа працює з 8:00 до 20:30. Діти, які вчитимуться в ліцеї на другу зміну, зможуть відвідувати музичну школу зранку… Дитині потрібно дати можливість вчитися у мистецькій школі. Принаймні спробувати. Живе спілкування та жива музика – це ж краще, ніж гаджети», – переконана пані Людмила.

У музичній школі відносно нещодавно з’явилися нові оркестри, в яких грають діти від 8-ми до 14-ти років, – дитячий оркестр духових інструментів та дитячий оркестр народних інструментів.

Школа є культурним осередком . Учні активно долучаються до створення концертних програм. Навіть зараз, під час літніх канікул, зустрічаємо в кабінетах дітей, які не можуть жити без музики.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: