У Житомирі відзначили 50 кращих тренерів 2023 року » Новини Житомира
 
 


У Житомирі відзначили 50 кращих тренерів 2023 року

Автор: news_maker від 12-10-2023, 18:53, переглядів: 38


У квітні цього року у чеському місті Тепліце відбувся Кубок Європи з дзюдо. Михайло Сідловський став бронзовим призером серед юнаків у ваговій категорії до 81 кг, впевнено перемігши спортсменів з Бельгії, Німеччини, Латвії та Бразилії.

Його наставник – Ігор Кудряшов, який успішно тренує дзюдоїстів у КЗПО “ЖДЮСШ “Авангард ”. "Секрет успіху спортсмена – у його цілеспрямованій праці та у вмінні слухати тренера", – каже Ігор Кудряшов, який має 33 роки тренерського досвіду.

"Я дякую вам, що, попри непрості умови, ви тримаєте спортивний фронт. Це надважливо сьогодні для міста, України та для хлопців і дівчат, які повернуться із фронту. Важливо їх долучати до спорту також. Бо спорт відіграє важливу роль у реабілітації військових",– звертається міський голова Сергій Сухомлин до 50-ти житомирських тренерів, які виховали спортивних чемпіонів України, Європи та світу.

Сьогодні кожен з них отримав грошову винагороду, статуетку та методичний посібник для тренера. Автор книги – Борис Ревнівцев, заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури та спорту, методист ДЮСШ "Динамовець." Цей посібник корисний для підвищення професійної діяльності тренерів саме в частині психологічної підготовки спортсменів.

"Тренер у великій мірі має бути й психологом", – підтверджує Ігор Кудряшов, розповідаючи про свої підходи до кожного з вихованців. "Дзюдо, наприклад, – технічно складний вид спорту, і не завжди у дітей виходить так, як хотілося б. Тут важливо підтримати спортсменів, аби вони не втрачали мотивацію. Доводиться бути ще й психологом".

Наразі двох своїх вихованців – Михайла Сідловського та Богдана Забродського – тренер готує до Кубку Європи, який відбудеться цьогоріч у листопаді в Угорщині. " Для Богдана – це будуть перші змагання такого рівня, — каже тренер. — Він виступає у важкій вазі і є срібним призером чемпіонату України у віковій категорії до 17 років".

За кожною перемогою спортсменів – їхні тренери-наставники.





















Категорія: Новини / Відео / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: